Παραπέμπονται σε δίκη Μαρινάκης και άλλοι 27 του ποδοσφαίρου

Διαβάστε επίσης

«Βόμβα μεγατόνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως μεταδίδει το gazzetta.gr, το Συμβούλιο Εφετών με παραπεμπτικό του βούλευμα, παραπέμπει σε δίκη 28 άτομα, για την υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι  Βαγγέλης Μαρινάκης(μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός),Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός) και Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος) θα καθίσουν στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και παλιά στελέχη της ΕΠΟ και πρώην διεθνείς διαιτητές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παραπομπή γίνεται κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Ως στοιχείο προκύπτει πως το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας. Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, ενώ η εισηγήτρια Αριστέα Ρουσσέα και η εφέτης Αργυρώ Κανελλοπούλου, τάχθηκαν υπέρ.

Παλαιότερα άρθρα: