Παράτησε τα μαθηματικά και τώρα βγάζει 1 εκατ. δολάρια

Διαβάστε επίσης

Όταν ο Rob Percival δημοσίευσε το πρώτο του online μάθημα σχετικά με την ανάπτυξη ιστοσελίδων για 199 δολάρια τον Ιούνιο του 2014, το πρώτο 24ωρο προσέγγισε μόνο έναν πελάτη.

Ο 34χρονος Rob έψαχνε για καιρό τον τρόπο για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα προγραμματισμού σε παιδιά. Ο ίδιος, όπως αναφέρει το newmoney, δίδασκε για 10 χρόνια μαθηματικά σε ένα γυμνάσιο – και προγραμματισμό, με τα οποία άρχισε να ασχολείται εντατικά σταδιακά, μέχρι που δημιούργησε τη δική του επιχείρηση, την Eco Web Hosting.

Όταν μπήκε στο γραφείο ενός φίλου του και ήρθε σε επαφή με τον τομέα αυτό τότε κατάλαβε τι ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει.

«Είχα αρκετά σαφή ιδέα από την αρχή για το πώς θα ήθελα να κάνω τα μαθήματα», θυμάται ο ίδιος μιλώντας στο Business Insider.

«Έπρεπε απλά να καθίσω κάτω, να τα καταγράψω, να τα επεξεργαστώ και να τα αναρτήσω. Ήμουν σε ένα δωμάτιο με έναν υπολογιστή Mac», προσθέτει ο ίδιος.

Μετά από περίπου τρεις μήνες πλήρους απασχόλησης, ο Percival ανέβασε στο διαδίκτυο μια ολοκληρωμένη σειρά μαθημάτων 30 ωρών για την ανάπτυξη ιστοσελίδων στο δικτυακό τόπο.

Όπως παραδέχτηκε, την πρώτη ημέρα τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ο αριθμός όμως των ενδιαφερόμενων μεγάλωσε μετά από δύο εβδομάδες, όταν αναγκάστηκε να τα κάνει δωρεάν τα μαθήματα

«Περίπου 4.000 άνθρωποι υπέγραψαν τις πρώτες εβδομάδες, και στη συνέχεια επανέφερα την αρχική τιμή στα μαθήματα», θυμάται ο ίδιος.

«Συνολικά, το πρώτο μήνα περίπου 15.000 δολάρια ήταν τα έσοδα, και τα 10.000 δολάριαπροέρχονταν από δικούς μου πελάτες» προσθέτει.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους. Τον Ιούλιο, τα έσοδα άγγιξαν τα 30.000 δολάρια και τον Αύγουστο τα 50.000.

Τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε και το δεύτερο κύκλο μαθημάτων προκειμένου να διδάξει τη γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple, και κέρδισε 200.000 δολάρια.

«Από τότε βγάζω σταθερά 150.000 δολάρια κάθε μήνα».

Σήμερα, ο Percival από τους τέσσερις κύκλους μαθημάτων που έχει δημιουργήσει, έχει διδάξει σχεδόν 125.000 φοιτητές και έχει κερδίσει σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα καθαρά έσοδα αγγίζουν τα 1 εκατ. δολάρια.

Τον Φεβρουάριο, ο Percival κυκλοφόρησε μια σειρά μαθημάτων για το Apple Watch, και στη συνέχεια, σχεδιάζει να δημιουργήσει μαθήματα για τα Android.

Παλαιότερα άρθρα: