Πάσχα 2021: Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και ήδη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί το Πάσχα, που και φέτος θα γιορταστεί διαφορετικά λόγω των υγειονομικών δεδομένων που επικρατούν στη χώρα μας, εξαιτίας του κορωνοϊού. Έτσι, και το Άγιο Φως θα παραληφθεί και θα μεταφερθεί στην Ελλάδα με συγκεκριμένες διαδικασίες.

Όπως έκανε γνωστό, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τελικά θα υπάρξει εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης, διά του ιδίου, για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Ελλάδα.

«Με παραχώρηση αεροσκάφους θα μπορέσουμε να πάμε στο Ισραήλ -κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του ισραηλινού κράτους- και θα υπάρχει παρουσία» σημείωσε ο ίδιος, αναφέροντας μάλιστα ότι η συμφωνία με την ισραηλινή κυβέρνηση ήλθε μετά από επιθυμία και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θα επιστρέψουμε στην Αθήνα την ίδια ημέρα το απόγευμα και από εκεί και πέρα ενδεχομένως θα καταφέρουμε σε κάποιες πόλεις να μεταφερθεί» είπε ακόμη ο ίδιος.

Συνεπώς, το Άγιο Φως θα μπορέσει ενδεχομένως να μεταφερθεί και σε κάποιες πόλεις της χώρας, με βάση πάντα την επιδημιολογική κατάσταση.

Πέρσι, για να μεταφερθεί το Άγιο Φως στις μητροπόλεις της χώρας, είχαν χρησιμοποιηθεί αεροσκάφη της Aegean Airlines, ωστόσο, μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πώς θα γίνει η μεταφορά φέτος.

 

Παλαιότερα άρθρα: