Πελώνη: «Η κυβέρνηση λέει όχι στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα»

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις για το Πάσχα αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στον ΣΚΑΪ.

Η ίδια τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει θέση κατά των μετακινήσεων για το Πάσχα, όμως περιμένει την εισήγηση της επιτροπής. «Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας. Προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι », είπε η κα. Πελώνη, ενώ όπως επεσήμανε δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση στην κυβέρνηση για διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Η επιτροπή αξιολογηθεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις», συνέχισε, ενώ αναφερόμενη στις επόμενες κινήσεις τόνισε ότι είναι πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια στις 10 Μαΐου.

«Έχουμε ως όπλο τα self test τα οποία θα βοηθήσουν και στο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και του τουρισμού», σημείωσε.

Για τις εκκλησίες ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ιερά Σύνοδο και ότι η κατεύθυνση είναι να γίνει Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους.

Παλαιότερα άρθρα: