Πέρασε από το κυβερνητικό συμβούλιο η πρόταση. Εχθές το βράδυ έφθασε σε θεσμούς και δανειστές.

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Εχθές το βράδυ εστάλη στους θεσμούς η ελληνική πρόταση, μία ημέρα πριν από τη διορία που δόθηκε στη Σύνοδο Κορυφής την Τρίτη. Προηγήθηκε τετράωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου το οποίο ενέκρινε την πρόταση που παρέλαβαν δανειστές και εταίροι.

Την πληροφορία έδωσε ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Άμυνας. Στην ιστοσελίδα iskra.gr, που πρόσκειται στην αριστερή πλατφόρμα, ωστόσο αναφέρεται ότι η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία και όχι ομοφωνία χωρίς να αναφέρεται ποιες ήταν οι φωνές που μειοψήφησαν. Έπειτα το σχέδιο παραδόθηκε άμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς ενώ στις 22.30 σύμφωνα με tovima.gr απεστάλλει στους θεσμούς. Σήμερα το πρωί αναμένεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με πληροφορίες να σημειώνουν ότι σχεδιάζεται κάποια νομοθετική πρωτοβουλία από πλευράς κυβέρνησης και συμπολίτευσης για να δώσει ένα μήνυμα καλής θέλησης προς τους δανειστές.

Πριν από το κυβερνητικό συμβούλιο είχε προηγηθεί κυβερνητική συνδιάσκεψη μεταξύ των Γιάννη Δραγασάκη, Γιώργο Σταθάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Νίκο Κοτζιά, το πρωί της Πέμπτης. Η επίτευξη συμφωνίας με παράλληλους στόχους την παραμονή της χώρας στο ευρώ αλλά και τη δημιουργία προϋποθέσεων για οικονομική ανάπτυξη ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Είναι ευχάριστο και πολύ σημαντικό ότι σε όλες αυτές τις κρίσιμες διεργασίες της κυβέρνησης δεν συμμετέχουν μόνο τα μέλη του οικονομικού επιτελείου αλλά και ο υπουργός εξωτερικών αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής συνέδεσε το ζήτημα της επίλυσης του ελληνικού προβλήματος με τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή, γεγονός που άλλωστε φάνηκε να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τις τελευταίες ώρες με τις παρεμβάσεις των αμερικανών.

Παλαιότερα άρθρα: