Περιφέρεια Αττικής: 26000 για antivirus στους υπολογιστές

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Εξερευνώντας κανείς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού  Συμβουλίου που θα γίνει στις 30 Απριλίου[1] βρίσκεται ένα ζήτημα που αφορά την αγορά αδειών antivirus με το αστρονομικό ποσό των 25.600 Ευρώ για τους υπολογιστές της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως είναι κατανοητό δεν επιτρέπεται να δίνεται ένα τέτοιο αστρονομικό ποσό για antivirus, κυρίως στην περίοδο οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας. Σε αυτό το σημείο γεννάται το εξής ερώτημα, για ποιο λόγο η Περιφερειάρχης σπαταλάει ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα ασήμαντο ζήτημα σαν και αυτό.

Ακόμη, πόσοι είναι οι υπολογιστές των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, για να χρειάζονται 25.600 ευρώ για λογισμικά καταπολέμησης ιών που όπως είναι γνωστό μπορούν να διατίθενται δωρεάν από το διαδίκτυο, κι σίγουρα δεν χρειάζεται ένα τέτοιο μεγάλο ποσό για μια άδεια λογισμικού ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει παρακολούθηση μετά από την οποιαδήποτε εταιρεία. (το γνωστό follow up  δεν έχει μεγάλο κόστος και συνήθως εμπεριέχεται μέσα στην τιμή της άδειας)

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα έχει παραχωρήσει  και άλλα 80 εκατομμύρια Ευρώ από τα διαθέσιμα της Περιφέρεια Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να βοηθήσει την Κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση που γίνεται αυτήν την στιγμή. Αυτή της η κίνηση όμως εκτός από αντιδράσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο βάζει τον σχεδιασμό της Περιφέρειας αρκετό καιρό πίσω με αποτέλεσμα να επηρεάζει και τα έργα Δήμων που έχουν πάρει την έγκριση τους από την Περιφέρεια.

Εν κατακλείδι, συνίσταται στην νέα Περιφερειάρχη μία προσεκτικότερη οικονομική διαχείριση των πόρων της Περιφέρειας Αττικής και να αποφευχθούν οι σπατάλες τέτοιου τύπου, αλλά και να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις με αποτέλεσμα να μην δαπανώνται πολλά χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζεται να δαπανηθούν.


[1] Ημερήσια Διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης 30 Μαϊου 2015

Παλαιότερα άρθρα: