Πέθανε ο δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Άρης Σκιαδόπουλος, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος δημοσιογράφος προσβλήθηκε από κορονοϊό στο κέντρο αποκατάστασης όπου νοσηλευόταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, ο Άρης Σκιαδόπουλος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1946. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε σε ιδιωτική δημοσιογραφική σχολή, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται το 1969 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ασχολούμενος αρχικά με το επαρχιακό και στη συνέχεια με το δικαστικό ρεπορτάζ.

Το 1972 μεταπήδησε στο περιοδικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και το 1974 ξεκίνησε η μακρά πορεία του στο ελεύθερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Ανεξίτηλες στη μνήμη του κοινού παραμένουν και οι εκπομπές του στο ραδιόφωνο («FLASΗ», «Αθήνα 9.84») αλλά και στην δημόσια τηλεόραση («Νυχτερινός Επισκέπτης», «Δρόμοι», «Πρωινά»). Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται μυθιστορήματα («Ο Ορέστης αστόχησε» και «Τα παιδιά της τραμουντάνας») αλλά και συλλογές με συνεντεύξεις που απέσπασε από επιφανή πρόσωπα.

Ο ‘Αρης Σκιαδόπουλος αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους ρεπόρτερ της εποχής του. Δραστήριος, ευσυνείδητος και εργατικός, κάλυψε δημοσιογραφικά πλήθος θεμάτων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ‘Ανθρωπος στοχαστικός και καλλιεργημένος, αναδείκνυε τα θέματα και τους καλεσμένους στις εκπομπές του, παρουσιάζοντας πλήρη πορτραίτα στον τηλεθεατή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος με την ευγένεια και το ήθος του δίδαξε μια δημοσιογραφία, που έχει ως κέντρο την είδηση και τα πρόσωπα της επικαιρότητας».

Παλαιότερα άρθρα: