ΠΓΔΜ: Σημαντικό να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό

Διαβάστε επίσης

Η ηγεσία της ΠΓΔΜ προσπαθεί να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά μιας συμφωνίας για το ονοματολογικό έχοντας στραμμένο το βλέμμα κυρίως στο εσωτερικό της χώρας. Το Σάββατο, η κυβέρνηση της γείτονος, ανακοίνωσε πως είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη, δηλώνοντας πως παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και θα ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της.

Χαρακτηρίζοντας τις στιγμές που διανύουμε «ευαίσθητες», η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει πως οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν μπορούν να συμβάλουν στον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, σημειώνοντας με νόημα πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών [σ.σ. ΠΓΔΜ-Ελλάδας] είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» αναφέρει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Εντός και εκτός συνόρων

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, είχε χαρακτηρίσει πολύ κρίσιμες τις επόμενες ώρες της διαπραγμάτευσης για το Μακεδονικό τονίζοντας ότι τις δύο κυβερνήσεις χωρίζουν οι διαφορές στην «ερμηνεία» των νομικών κειμένων της συμφωνίας και όχι σε γενικές αρχές.

Την αισιοδοξία του για την αίσια έκβαση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αρνητική στη ψήφιση μια πιθανής συμφωνίας.

Παλαιότερα άρθρα: