“Πιο δημοφιλής ο Τσίπρας αν ζητήσει βοήθεια από τον Πούτιν”

Διαβάστε επίσης

Με νέο του άρθρο για την Ελλάδα, ο Guardian αναφέρει ότι οι επιλογές της χώρας μας είναι αρκετές, παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει τη βοήθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν, θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλής και θα έχει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τους Έλληνες πολίτες.

«Οι συμπάθειες των Ελλήνων αριστερών προς τη Ρωσία το τελευταίο διάστημα έχουν ενδυναμωθεί. Ο ύμνος της αντίστασης που ακουγόταν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην πραγματική το ένα σοβιετικό τραγούδι, το Katyusha. Πάντως, με την ανάδειξη του Τσίπρα στην εξουσία κατέστη σαφές από τον ίδιο και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο πως η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΝΑΤΟ είναι πραγματική» τονίζει το άρθρο και συνεχίζει:

«Η Ελλάδα έχει κι άλλες επιλογές. Με δεδομένο το συναίσθημα των Ελλήνων προς τη Ρωσία και την αγανάκτησή τους για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στον Πούτιν, αν ο Τσίπρας κοιτούσε προς τη Μόσχα για οικονομική στήριξη, αυτό θα ήταν μια δημοφιλής κίνηση. Εντωμεταξύ, η Ελλάδα έχει γίνει η νέα διαδρομή για το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη, μετά την απόφαση του Πούτιν να ακυρώσει απότομα το έργο για την κατασκευή του αγωγού που θα περνούσε από τη Βουλγαρία. Αντ’ αυτού, ανακοίνωσε ένα νέο που τρέχει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα σε ένα κομβικό σημείο για τα ελληνικο-τουρκικά σύνορα. Γι’ αυτό και οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στη Γερμανία να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Παλαιότερα άρθρα: