Πλατινί: Ελεύθερος μετά από κατάθεση 15 ωρών – «Θόρυβος για το τίποτα»

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερος αφέθηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στο Παρίσι. Ο διάσημος Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA συνελήφθη από τις αρχές της χώρας του με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Ο Πλατινί κατέθετε επί 15 ώρες για την υπόθεση στους εισαγγελείς και κατά την αποχώρησή του δήλωσε ότι δεν κατάλαβε για ποιον λόγο έγινε η σύλληψη: «Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι διόλου ευχάριστη. Πολύς θόρυβος για το τίποτα».

«Πάντα ήμουν ήρεμος, διότι νιώθω εντελώς ξένος με αυτά τα πράγματα. Είναι μια παλιά υπόθεση, το εξηγήσαμε. Πάντα μιλούσα στον Τύπο με απόλυτη διαφάνεια. Αυτό είναι όλο, η διερεύνηση της υπόθεσης προχωρά. Υποτίθεται θα ερχόμουν για μια κατάθεση και μόλις έφτασα, αμέσως προσήχθην. Είναι επώδυνο όλο αυτό, είναι πολύ επώδυνο, όμως στο τέλος της ημέρας, εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους κι εμείς προσπαθήσαμε να απαντήσουμε όλες τους τις ερωτήσεις», δήλωσε.

Είχε διατελέσει πρόεδρος της UEFA από το 2007, όταν είχε διαδεχθεί τον Λέναρντ Γιόχανσον, ως το 2015 μετά την ποινή αποκλεισμού του με κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για έξι χρόνια (αργότερα η ποινή του μειώθηκε στα τέσσερα έτη).

Ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.7 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο -τότε- της FIFA, Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

Παλαιότερα άρθρα: