Ποινή τετραετούς φυλάκισης για τις δύο γυναίκες που βανδάλισαν με λάδι πίνακες στα μουσεία

Διαβάστε επίσης

Oι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν να καταστρέφουν με λάδι μουσειακά εκθέματα καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, που μετατρέπεται σε χρηματική. Παράλληλα τους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, οι οποίοι εργάζονται στα μουσεία που βανδάλισαν οι δύο γυναίκες, οι ζημίες κυρίως στα ξύλινα εκθέματα είναι μεγάλες. «Η λιπαρή ουσία που χρησιμοποίησαν είχε αφήσει σημάδια. Στον ξύλινο σταυρό έκανε ζημιά και άφησε λεκέ σε μάρμαρο», υποστήριξε στην κατάθεση της η διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου.

Από την πλευρά της η πρώτη κατηγορουμένη, υποστήριξε πως ό,τι έγινε ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. «Δεν είχα σκοπό να βανδαλίσω. Ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Έπρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα».

Η δεύτερη γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι ακολουθούσε την πρώτη επηρεασμένη, είπε ότι γνώρισε την συγκατηγορουμένη της σε γυμναστήριο, όπου εργάζονταν ως καθαρίστριες. Εκεί, της χάρισε την Αγία Γραφή. «Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Μου το είπε η Μαρία που το διάβασε στο βιβλίο, ότι πρέπει να το κάνουμε», είπε κλαίγοντας.

«Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας», είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για δύο κατηγορούμενες με ακαταλόγιστο. «Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των δύο γυναικών χωρίς ελαφρυντικό.

Παλαιότερα άρθρα: