Ποινική δίωξη κατά του ιδρυτή των WikiLeaks από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

asanz
Διαβάστε επίσης

Οι περιπέτειες του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ που συνεχίζει να βρίσκεται αυτοέγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζονται να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, του Τζούλιαν Ασάνζ, και έχουν την ολοένα ισχυρότερη πεποίθηση ότι θα επιτύχουν την έκδοσή του για να δικαστεί. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Ασάνζ και αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να τον προσαγάγει ενώπιον δικαστηρίου των ΗΠΑ, δήλωσαν πηγές ενήμερες για τις προθέσεις του στην Journal.

Ο Ασάνζ ζει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο αφότου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο από τη λατινοαμερικάνικη χώρα το 2012.

Ο Ασάνζ είχε συλληφθεί και ανακριθεί από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου για μια υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στη Σουηδία και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, τους οποίους όμως παραβίασε όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο της σουηδικής δικαιοσύνης το 2017, αλλά το ένταλμα σύλληψης του Ασάνζ που έχουν εκδώσει οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας της παραβίασης των όρων της προσωρινής απελευθέρωσής του, παραμένει σε ισχύ.

Τον Οκτώβριο, ο Κάρλος Ποβέδα, ένας από τους δικηγόρους του Ασάνζ, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks είναι διατεθειμένος να παραδοθεί στις βρετανικές αρχές, αν λάβει γραπτή διαβεβαίωση ότι δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ ή σε κάποια άλλη χώρα που θα μπορούσε κατόπιν να προχωρήσει στην έκδοσή του εκεί.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ θεωρεί πως η σημερινή κυβέρνηση του Ισημερινού σχεδιάζει να τον παραδώσει στις αρχές των ΗΠΑ και ψάχνει δικαιολογία για να τερματίσει το άσυλο που του είχε χορηγηθεί, έπειτα από μια σειρά διαρροών για τις συνθήκες της διαμονής του στην διπλωματική αποστολή στα ΜΜΕ και μια σειρά όρων που του επιβλήθηκαν από το Κίτο.

Παλαιότερα άρθρα:

5 απαντήσεις στο “Ποινική δίωξη κατά του ιδρυτή των WikiLeaks από την κυβέρνηση των ΗΠΑ”

  1. 242638 931017You produced some decent points there. I looked on the internet for the issue and discovered most individuals will go coupled with along along with your website. 762820

  2. 397442 701711Overall, politicians are split on the issue of whether Twitter is a lot more for business or private use. The initial thing could be the fact which you can build up quite a large following of men and women. 97419

Σχολιάστε