Ποιοι από την Κυβέρνηση αδειάζουν το Φίλη με αφορμή το “παραιτηθείτε”

Διαβάστε επίσης

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης διαχωρίζουν τη θέση τους από τις απόψεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, σχετικά με το κίνημα “παραιτηθείτε”.

Έμμεσες αλλά σαφής οι αποστάσεις Μαξίμου και υπουργών, καθώς «ο κ. Φίλης εξέφρασε προσωπικές απόψεις», ενώ επέκρινε και τη ΝΔ, στην οποία καταλόγιζε ότι «ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται απ’ όπου μπορεί».

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε σχετικά με την συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” στο Σύνταγμα ότι «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο» και σημείωνε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Λίγες ώρες αφού η ΝΔ αξίωσε την άμεση παραίτησή του, ο υπουργός Παιδείας απάντησε στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του.

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, δεν αφήνει την υπόθεση ζητώντας δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη. «Η κυβέρνηση παραβιάζει η κυβέρνηση το Σύνταγμα με την κάθε της λέξη. Σκόπιμα δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις Φίλη -για την διαδήλωση στο Σύνταγμα με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση-, γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε την παραίτησή του».

Για «θράσος», τέλος, έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. Αναφερόμενος στον Νίκο Φίλη, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος! Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν».

Παλαιότερα άρθρα: