Ποιοι απουσίαζαν από την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης και γιατί;

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν υπέρ του Συμφώνου Σμυβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΧΑ ψήφισαν κατά.

Ηχηρή ήταν η διαφοροποίηση των Κώστα Ζουράρι, της Μαρίνας Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ που ψήφισαν υπέρ.

Η Νέα Δημοκρατία χωρίστηκε πρακτικά σε τρία μέρη, 19 που είπαν ναι, 29 όχι και 27 απόντες που επέλεξαν να κρυφτούν για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι τόσοι πολλοί παρουσίασαν κόλλημα.

Ποιοι ήταν όμως εκείνοι που απουσίαζαν από την ψηφοφορία από όλα τα κόμματα;
Από την αίθουσα απουσίαζε κατά την ονομαστική ψηφοφορία ο Πάνος Καμμένος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι: Γ. Δραγασάκης, Μ. Μπόλαρης και Γ. Θεοφύλακτος και από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. Από τη ΝΔ απουσίαζαν 27 βουλευτές μεταξύ των οποίων και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και οι υποψήφιοι πρόεδροι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Από το ΚΚΕ απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Αλέκα Παπαρήγα και Λιάνα Κανέλλη.

Είναι ξεκάθαρο ότι από το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι από τους απόντες είναι εκείνοι που κρύφτηκαν για να μην στηρίξουν τη γραμμή του κόμματος αλλά και να μη διαφοροποιηθούν. Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας φάνηκε για άλλη μία φορά ότι δεν είναι έτοιμο το κόμμα να πάρει θέση για μία σειρά από κοινωνικά θέματα.

Παλαιότερα άρθρα: