Ποιός ήταν Νικητής του Debate;

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Αρχικά αυτό το ερώτημα δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω αυτήν την στιγμή ,καθώς η μόνη σίγουρη και ασφαλής εκτίμηση θα μπορούσε να δωθεί τα ξημέρωματα της 21ης Σεπτεμβρίου,αυτό που όμως μπορώ να κάνω είναι να εκφράσω την άποψη μου αλλά και τις αποτιμήσεις της προχθεσινής τηλεμαχίας όπως αυτές εκφράστηκαν από τα επιτελεία των προεκλογικών κομμάτων.

Από την πλευρά του Σύριζα θεωρούν πως το προχθεσινο Debate ήταν καλύτερο και άφησε καλύτερες εντυπώσεις και αν θέλετε και μια πιο θετική εικόνα από ότι στο προηγούμενο και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του ίδιου του Α.Τσίπρα εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Επίσης αυτό που εκτιμούν στο επιτελείο του Σύριζα ήταν ότι ο κ.Τσίπρας κατάφερε με τον τρόπο και το ύφος του να περάσει τα μηνύματα που ήθελε, δηλαδή αφενός την εικόνα του παλιού και του νέου και αφετέρου την υπόσχεση που έδωσε ότι ή χώρα θα έχει Κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών χωρίς όμως να επιδιώκει μια “παρά φύσιν” συνεργασία με την Ν.Δ. Επιπρόσθετα εκτιμούν πως ο αρχηγός του Σύριζα μπόρεσε να μιλήσει για τα λάθη του παρελθόντος χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί “απολογητικός” και αναγάγωντας τα λάθη του σε προσόν μελλοντικής εμπειρίας. Ενώ εκφράζεται σε ισχυρούς τόνους ότι με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα εφαρμοστεί το Μνημόνιο χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί το γεγονός πως υπάρχουν ακόμη τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης πάνω στα οποία θα βασιστεί ή πολιτική πρόταση του Σύριζα για την επόμενη ημέρα. Εν κατακλείδι και για να κλείσουμε τις πληροφορίες από το Σύριζα Οφείλουμε να πούμε πως ο κ. Τσίπρας βρίσκεται εκτός συνόρων Αττικής σε περιοδίες ανά την Ελλάδα καθώς θεωρείται αναγκαίο από την Κουμουνδούρου πως υπάρχει ή δυνατότητα για μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς και πως την τελευταία στιγμή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της ατζέντας του Σύριζα καθώς πιστεύουν ότι οι νεαρές ηλικίες είναι μια δεξαμενή την οποία μπορούν να προσελκύσουν πιο εύκολα.

Τώρα όσον αφορά την Ν.Δ ο απόηχος του Debate σαφώς βρίσκει στελέχη και στενούς συνεργάτες του Ε.Μεϊμαράκη αρκετά ικανοποιημένους αλλά και σίγουρους για την θετική έκβαση της τηλεμαχίας. Ή σιγουριά αυτή εκφράζεται και με το γεγονός ότι ο κ Μεϊμαράκης απέδειξε την υπεροχή του έναντι του Α Τσίπρα και επίσης κατάφερε να προβάλει την “Πρωθυπουργισιμότητα” του
Μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο κύκλοι της Συγγρού τονίζουν οτη ή ΕΡΤ έβγαλε καινούργιο Πρωθυπουργό δηλώνοντας παράλληλα ότι ή έκβαση της τηλεμαχίας ήταν πέρα των προσδοκιών τόσο των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ όσο και των αναποφάσιστων. Βέβαια σίγουρα υπήρξαν και κάποιες μουρμούρες και γκρίνια εκ μέρους της Ν.Δ οι οποίες αφορούσαν λάθος χειρισμούς της ΕΡΤ και κυρίως στόχευαν την Διοίκηση της.

Ή επόμενη ημέρα για την Ν.Δ και το προεκλογικό της επιτελείο είναι να προσπαθήσουν ρίξουν τους τόνους και να αποδώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο λεκανοπέδιο της Αττικής διότι θεωρούν ότι αποτελεί κρίσιμο μέγεθος που θα κρινε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παλαιότερα άρθρα: