Ποιος κοροϊδεύει ποιον, κ. Τσίπρα;

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Ευτυχία Αλικάκου

Είναι κανείς που να αμφιβάλλει ότι το ΔΝΤ έχει στόχο την οικονομική χειραγώγηση της Ελλάδας μέσω εκβιασμών και επιβολής εξοντωτικών δημοσιονομικών μέτρων; Θαρρώ πως όχι. Είναι κανείς που να πιστεύει ότι η Κυβέρνηση μας αποτελεί τον αγωνιστή και υπερασπιστή των εθνικών και των λαϊκών συμφερόντων έναντι των αδίστακτων όρνεων που περιτριγυρίζουν το πτωχευμένο ηθικά, πολιτικά και οικονομικά ελληνικό κράτος; Η δική μου απάντηση είναι, σαφώς και όχι.

Όλα δείχνουν ότι η ελληνική πλευρά ηχογράφησε μέσω της ΕΥΠ συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών, τις οποίες διέρρευσε εσκεμμένα μέσω της σελίδας wikileaks, νομίζοντας αφελώς ότι κανείς δεν θα το καταλάβει και θα καρπωθεί το ρόλο του καλού έναντι των κακών ξένων που θέλουν να μας εκβιάσουν και να μας πιουν το αίμα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μας αποστέλλει επιστολή στην κ. Λαγκάρντ με την οποία ζητά εξηγήσεις για όλα αυτά. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, υποδέχεται τους θεσμούς ή καλύτερα (σύμφωνα με τη ρητορική της κυβέρνησης) τους εκβιαστές που στοχεύουν στη διάλυση της Ε.Ε. και της Ελλάδας, στην Αθήνα, φροντίζοντας τη διασφάλιση της προστασίας τους με τις μισές διμοιρίες των ΜΑΤ επί ποδός.

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν κύριε Τσίπρα; Τί θέλετε να πετύχετε κύριε Τσίπρα; Μήπως να αποχωρήσετε από την εξουσία με όσο το δυνατόν πιο ήπιο τρόπο για να περισώσετε την πολιτική σας καριέρα και να έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε στο μέλλον; Μήπως σκοπεύετε να περάσετε δυσβάσταχτα μέτρα με την αιτιολογία ότι μάχεστε αλλά δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς; Ή μήπως να κερδίσετε χρόνο για να δημιουργήσετε το δικό σας ”σύστημα” με διορισμούς φίλων και γνωστών σε καίριες θέσεις και δημιουργία πελατειακών σχέσεων με επιχειρηματικούς κύκλους που θα σας επιτρέψουν να εδραιώσετε την εξουσία σας;

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι ο λαός όσο εύκολα τιμώρησε το δικομματισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γυρνώντας τους την πλάτη επιδεικτικά, το ίδιο εύκολα μπορεί να τιμωρήσει και το καινούριο που μυρίζει ναφθαλίνη και θυμίζει τις σκοτεινότερες εποχές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Είστε υπόλογος, κύριε Τσίπρα, και η νέμεσις δεν θα αργήσει να έρθει. Υπόλογος έναντι του λαού που σας εξέλεξε αλλά και της ίδιας της ιστορίας της αριστεράς την οποία αμαυρώνετε εσείς και αρκετοί άλλοι που σας ακολουθούν.

Και με το φτωχό μου το μυαλό λέω εγώ… Ηθικό πλεονέκτημα ή ηθικός ξεπεσμός;

Παλαιότερα άρθρα: