«Πόλεμος» σε Δυτική Όχθη και Γάζα: Νεκροί 4 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω  από 100 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο των τελευταίων διαδηλώσεων που έχουν ακολουθήσει μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από πλευράς ΗΠΑ.

Μάλιστα ση Δυτική Όχθη, ένας Ισραηλινός αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση Παλαιστινίου με μαχαίρι, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Από την πλευρά του το  Ισραήλ θεωρεί την Ιερουσαλήμ εν συνόλω ως πρωτεύουσά του, ενώ οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία μέχρι το 1967 βρισκόταν υπό αραβικό έλεγχο (συγκεκριμένα της Ιορδανίας), να αποτελέσει την πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους τους.

Τέλο από την δική τους πλευρά οι παλαιστινιακές ιατρικές αρχές ανέφεραν ότι δύο θύματα δέχθηκαν σφαίρες στο βόρειο και στο ανατολικό σύνορο της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ενώ άλλα δύο έχασαν τη ζωή τους στα κατεχόμενα στη Δυτική Όχθη.

Παλαιότερα άρθρα: