Πολιτική Κουζίνα: Η αμνησία του Προέδρου Αλέξη

Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ’ αλλάζω με τίποτα

«Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουνα πάλι παιδί, λίγο να βρισκόμουνα στις ιδιες τάξεις, στα ίδια θρανία…» τραγουδάει με σπαραγμό στη φωνή η Άννα Βίσση σε ένα τραγούδι που έχουμε συνυφάνει με αποφοιτήσεις και λοιπά σπαραξικάρδια θεάματα και γεγονότα. Έφτασα λοιπόν και εγώ αυτό το Σαββατοκύριακο να θυμηθώ τα δικά μου μαθητικά χρόνια (καλά, δεν πήγα και στον προηγούμενο αιώνα), μιας και κάτι που μου είπαν στο σαββατιάτικο ποτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά την Κυριακή το πρωί: ο λυκειάρχης μου στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, ο κύριος Βασίλης Τόλιας, θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές με το Ποτάμι στη Β’ Αθηνών, σε μη εκλόγιμη θέση- προς ώρας- διότι έχουμε και μια σχολική χρονιά να φέρουμε εις πέρας. Άνθρωπος μαχητικός, με χρόνια εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και όχι από τζάκι, αποφάσισε να συνταχθεί με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και να κατέβει στις εκλογές. Εγώ δεν ξέρω αν θα ψηφίσω το κόμμα του, καλό όμως είναι να αξιοποιούνται σοβαροί άνθρωποι από τους παραγωγικούς κλάδους από τα κόμματα. Άσε που κάτι μου λέει πως αυτή δεν θα είναι η μόνη φορά που ο κύριος Τόλιας θα κατέβει σε ψηφοδέλτιο… Σε καλό σας, έρχεται και αγιασμός από βδομάδα, συγκινήθηκα.

Σαλάτα: Η μεγάλη επιτυχία του Κινήματος

Όπως μου εξομολογήθηκε άνθρωπος που ξέρει καλά τα πασοκικά και ακόμα καλύτερα τα ενδοπαπανδρεϊκά, πριν πάρει την απόφασή του ο Γιώργος Παπανδρέου να μην κατεβάσει το Κίνημα στις εκλογές, ζήτησε να πληροφορηθεί στοιχεία των μετρήσεων που έτρεχαν εκείνη την περίοδο. Διότι, μπορεί σάλιο να μην υπηρχε, όμως ο Πρόεδρος γλυκάθηκε από μια μουσαντή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Iskra του Λαφαζάνη που του έδινε 3,5% και ζήτησε να μάθει την εικόνα που έχει το κόμμα του στις μετρήσεις. Τι του είπε κορυφαίος δημοσκόπος; Πως, στα πρώτα 500 ερωτηματολόγια της έρευνάς του (στο 50% του δείγματος δηλαδή), δεν είχε βρεθεί ουτε ένας που να δηλώνει πως θα τον ψηφίσει. Σαρωτική επιτυχία, δεν λέω…

Κυρίως πιάτο: Η αμνησία του Προέδρου Αλέξη

Την Κυριακή το πρωί, ο Πρόεδρος Αλέξης, ο δικός μας άνθρωπος, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά (μιλάμε για μεγάλο θαυμαστή, όχι αστεία), όπου μεταξύ άλλων πέταξε και μια ρουκέτα: «Δεν έχω βρει ούτε έναν Έλληνα πολίτη, γιατί κυκλοφορώ εγώ, δεν κρύβομαι να μου πει: “Ξέρεις είχες πει αυτό και δεν το ‘κανες» είπε.

Βλέπω τελικά ότι αρκούν 8 μήνες για να πάθει κάποιος ολική αμνησία και να μην θυμάται τα ανεφάρμοστα πράγματα που έλεγε (όπως το θέτουν οι σύντροφοί του, λέγε με Ευκλείδη) ή, αν θέλετε, τα ψέματά του (όπως το λέω εγώ που δεν είμαι και συντροφος).

Και μιας και ο Πρόεδρος μοιάζει να ξεχνά, ας του φρεσκάρουμε τη μνήμη με ορισμένα βασικά και θεμελιώδη από εκείνο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που ποτέ δεν έκανε:
-Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν έγινε.
-Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Δεν έγινε.
– Στηριξη χαμηλοσυνταξιούχων. Δεν έγινε.
-Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Δεν έγινε.
-Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Δεν έγινε.
-Επαναφορά κατώτατου μισθού. Δεν έγινε.
-Νέα Σεισάχθεια. Δεν έγινε.
– Άμεση επαναφορά εργατικής νομοθεσίας και μετενεργειας. Δεν έγιναν.
– Πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία. Δεν έγινε.

Φτάνουν αυτά ή να συνεχίσω; Διότι, αν είναι να κάνουμε προεκλογική εκστρατεία με ανέκδοτα, να το ξέρω και να προετοιμαστώ καταλλήλως.

Επιδόρπια:
1) Έκλεισαν και οι εταιρείες που παράγουν τα τηλεοπτικά σποτ των δύο μεγάλων κομμάτων. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά της εταιρείας Flying Bee στις εκλογές του Ιανουαρίου και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί τους. Από την άλλη, στη ΝΔ αποφάσισαν να εμπιστευτούν την τηλεοπτική καμπάνια σε ένα γνώριμο πρόσωπο, την Αλεξία Μπακογιάννη και την εταιρεία της Aia Relate.
2) Σάββατο βράδυ ήταν, ο Πρόεδρος Βαγγέλας είχε τελειώσει την ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και αποφάσισε να πιει ένα ποτάκι σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της πόλης, το Just Wine Bar. Μαζί του είχε μεταξύ άλλων τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους βουλευτές Λαρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, τον πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ Θεόδωρο Παπαλέξη, την πρώην υποψήφια δήμαρχο με τη ΝΔ Ρένα Καραλαριώτου, ενώ παροντες ήταν και αρκετοί ΟΝΝΕΔίτες, όπως και συνεργάτες του Προέδρου.

Παλαιότερα άρθρα: