Πολιτική Κουζίνα: Η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ξύπνησε. Και;

Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Ο Παπακωνσταντίνου ψάχνεται για… Grexit

Αυτές τις μέρες τις άγιες μίλησα τηλεφωνικώς και με έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αφού τα είπαμε για τις καθιερωμένες ευχές, ρώτησα με ενδιαφέρον τι κάνει ο προσφάτως απαλλαγείς εκ του Ειδικού Δικαστηρίου πρώην υπουργός. Μου είπε πως εξακολουθεί να περνά πολύ δύσκολες ώρες στην Ελλάδα και πως σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό με την οικογένειά του. Ο κύριος Παπακωνσαντίνου εργάζεται πλέον ως σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα και έχει πάρε-δώσε με το εξωτερικό, πλην όμως είχε αποκλείσει τη μετακόμιση λόγω του σχολείου των παιδιών του. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Άλλωστε και τα οικονομικά του δεν είναι ιδιαίτερα ανθηρά. Συνεπώς, το σκέφτεται και αυτός για…Grexit. Πάντως, αν ενδιαφέρεστε, εκείνη η καταπληκτική πετρόκτιστη βίλα του στη Σέριφο θα νοικιαστεί και φέτος.

Σαλάτα: Πασχαλινά παραμύθια

Θέλω να σας πω πως συγκλονίστηκα από το non paper της κυβέρνησης που διαψεύσει την εφημερίδα Bild, η οποία γράφει πως  κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες εκλογές, αν δεν υπάρχει λύση με τους Ευρωπαίους. Όσοι διαβάζετε αυτή τη στήλη, αλλά και όσοι έχετε στοιχειώδες ένστικτο, ούτε καν πληροφόρηση, γνωρίζετε και αντιλαμβάνεστε πως η κυβέρνηση πουλάει, για να το πω με πλήρη ειλικρίνεια, φούμαρα. Κανονικότατα υπάρχουν εκλογικές σκέψεις, αν δεν υπάρξει λύση, κανονικότατα έχει γίνει η εισήγηση, απόφαση όμως δεν έχει ληφθεί και το έχουμε ξεκαθαρίσει, διότι ακόμα ο στενός πυρήνας του Μαξίμου αναζητά μια διέξοδο στη διαπραγμάτευση, χωρίς παράλληλα να φανεί πως έχουμε κάνει διπλό τόλουπ με τριπλή περιστροφή.

Κυρίως πιάτο: Η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ξύπνησε. Και;

Ξύπνησε και η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και έβγαλε μια πύρινη ανακοίνωση, όπου καλεί την πολιτεία επιτέλους να βρει μια λύση στο θέμα της κατάληψης του κεντρικού κτιρίου του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, διότι τίθεται και θέμα ανθρώπινων ζωών, μιας και στο χώρο γίνεται χρήση ναρκωτικών. Αφού συγχαρώ τις πρυτανικές αρχές για το έγκαιρο της παρέμβασης, μόλις κανένα δεκαπενθήμερο από την έναρξη της κατάληψης, θέλω να τους πω πως σε γνωστό καφέ πέριξ της πλατείας Κολωνακίου μου έλεγαν ήδη από τη Μεγάλη Τρίτη πως μέσα στο κτίριο του ΕΚΠΑ γίνονται πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε εγκαταλειμμένα κτίρια.

Και έστω, δέχομαι πως οι πρυτανικές αρχές κάπως άργησαν, τους έπεσε λίγο βαρύ και το κοκορετσάκι της Λαμπρής, anyway εδέησαν να βγάλουν μια ανακοίνωση για να ζητήσουν τη συνδρομή της πολιτείας. Η πολιτεία τι κάνει; Θα σας πω εγώ, σε συνέχεια των όσων έγραφα τη Μεγάλη Πέμπτη τι κάνει. Περιμένει τον αναπληρωτή υπουργό Πανούση είτε να συμβιβαστεί με το ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στο χώρο του πανεπιστημίου είτε να παραιτηθεί. Γιατί, το έχουμε ξαναπεί: με τον Νίκο Βούτση υπουργό, η αστυνομία το μόνο που θα κάνει θα είναι να μοιράζει κλήσεις γιατί το ταμείον είναι μείον.

Αν λοιπόν οι καταληψίες δεν βαρεθούν το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και δεν πάνε να καταλάβουν κάποιο άλλο δημόσιο κτίριο, η κυβέρνηση θα τους περιμένει να βγουν από μόνοι τους, όπως έκαναν και στο κτίριο της Νομικής, όπου άφησαν πίσω τους συντρίμμια, αρρωστημένους και αγρίμια. Άλλωστε, είναι πολύ δύσκολο αυτούς που μέχρι χθες χάιδευες, σήμερα να τους πάρεις με το μαστίγιο.

1)    Μου λένε πως σε λίγες μέρες θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, διότι ο Επικεφαλής Σταύρος (σ.σ. «εγώ ειμί το Ποτάμι») έχει αποφασίσει να καταθέσει δημοσίως πρόταση για συμμετοχή επιφανών Ελλήνων στη διαπραγμάτευση. Με άλλα λόγια, ο αρχιποταμίσιος σκέφτεται να προτείνει επιφανείς Έλληνες, οι οποίοι έχουν καλές προσβάσεις στο εξωτερικό, να αναλάβουν ρόλο με φανερή και μυστική διπλωματία και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια με τις αυταπόδεικτες γνωριμίες τους. Δηλώνω συγκλονισμένος από την πρόταση.

2)    Πάσχα στην Αίγινα έκανε η τριανδρία Πρόεδρος Αλέξης-cool Γιάνης και ένας κυριούλης που για ταξιτζής (με την αγάπη μου στους φίλους οδηγούς) ξεκίνησε και υπουργός Επικρατείας βρέθηκε, Αλέκος Φλαμπουράρης, ονόματι. Το τραπέζι έγινε στη βίλα του παραλίγο ταξιτζή και νυν υπουργού, δίπλα στην πισίνα, διότι ο καιρός ευνοούσε το ψήσιμο σε εξωτερικό χώρο. Περιττό να σας πω πως και μύγα να πετούσε στα 500 μέτρα από την οικία Φλαμπουράρη θα ελεγχόταν από τους άνδρες της ασφάλειας που είχαν ζώσει την περιοχή.

Παλαιότερα άρθρα: