Πολιτική Κουζίνα: Ο Αριστείδης Μπαλτάς και η “καρφωτή” προκήρυξη για την Ακαδημία

Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Επιχείρηση “Η όλη ΝΔ”

Την επιχείρηση επανασύστασης της όλης ΝΔ έχει βάλει μπροστά ο Πρόεδρος Βαγγέλας, ο οποίος κινείται, όπως περιέγραψε και στη. Real News πέρα και πάνω από τη λογική των αποκλεισμών, κρίνοντας πως στις μάχες που θα έρθουν, απαιτείται η ΝΔ να είναι ενιαία και με όλα τα στελέχη της ετοιμοπόλεμα. Ήδη, ο Πρόεδρος έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με παλιά και ιστορικά στελέχη, πέραν των κυρίων Βουλγαράκη και Αντώναρου. Ο καθηγητής και πρώην υπουργός Τάκης Σκανδαλάκης επέστρεωε στη νεοσυσταθείσα γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ενώ ο Πρόεδρος Βαγγέλας έχει μιλήσει δια ζώσης ή τηλεφωνικά με στελέχη όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Τάκης Μελάς, ο Ξενοφών Βεργίνης, ο Κώστας Πυλαρινός, ο Θεόδωρος Σκρέκας, η Κατερίνα Παπακώστα και η Ζέτα Μακρή. Το ζήτημα, το οποίο προβληματίζει και τους επιτελείς του Προέδρου είναι το εξής: άντε και το ξαναμαζέψαμε το κόμμα. Τι εκλογική απήχηση θα έχει αυτό το σχήμα; Σε αυτό το ερώτημα προς ώρας δεν υπάρχει επαρκής απαντηση.

Σαλάτα: Ο Σύνδεσμος 74 και πάλι μπροστά

Τον θυμάστε τον Συνδεσμο 74 που μέσα στην άνοιξη είχε κάνει μια εκδήλωση σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, αποτελούμενος από πολύπειρα στελέχη της γενιάς του 1974; Ε, ο Σύνδεσμος, ο οποίος αποτελείται από μέλη που μόνο τατουάζ με το όνομα του Κώστα Καραμανλή δεν έχουν χτυπήσει, αν και μερικοί ήταν παλαιότερα και του κλίματος Μητσοτάκη, έχει αρχίσει να έχει συχνή παρουσια στα της ΝΔ. Μάλιστα, ένα πουλάκι που ξέρει πολύ καλά τα γαλάζια παρασκήνια μου ανέφερε πως κορυφαία στελέχη του Συνδέσμου και πρώην κορυφαία στελέχη της ΝΔ, τα οποία υπηρέτησαν τη χώρα και το κόμμα από κεντρικές θέσεις, θα βοηθήσουν στην ανασυσταση της παράταξης. Για ποιους λέω; Θεόδωρος Μπεχράκης, Κυριάκος Γριβέας, Αντώνης Σγαρδέλης και Άγγελος Μοσχονάς, σημειώστε τα ονόματα.

Κυρίως πιάτο: Ο Αριστείδης Μπαλτάς και η “καρφωτή” προκήρυξη για την Ακαδημία

Μπορώ να πω πως το Σαββατοκύριακο που μς πέρασε ήταν αρκετά παραγωγικό από πλευράς ειδήσεων. Υπήρξε όμως και μια είδηση που πέρασε απαρατήρητη, την οποία όμως η στήλη, με χάρη λαγωνικού θα έλεγα, ανακάλυψε και σας παρουσιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν προεκλογικά ως ένα κόμμα, το οποίο δεν ήθελε να έχει σχέσεις εξάρτησης με την εκκλησια. Όπως και πολλά πολλά άλλα και αυτό φυσικά πήγε περίπατο. Πλέον λοιπόν ο θεοσεβούμενος ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με την εκκλησια που πρέπει να καλλιεργήσει, συνεπώς ήταν επιτακτική ανάγκη να προκηρυχθεί θέση για ερευνητή Γ’ βαθμίδας στην Ακαδημία Αθηνών, στο αντικείμενο της Βυζαντινής Φιλοσοφίας. Όπως διαβάζω στο σαιτ της Ακαδημίας, η υπ’ αριθμόν 119201/2015 προκήρυξη είναι και πλέον η επίσημη αποτύπωση της από 29/5/2015 υπουργικης απόφασης του Αριστείδη Μπαλτά, του υπουργού Παιδείας δηλαδή, για την πλήρωσηη της εν λόγω θέσης. Θα μου πείτε-και δίκιο θα έχετε, διότι και εγώ ρώτησα-τι σημασια έχει η προκήρυξη μιας θέσης στην Ακαδημία. Πιθανότατα καμία. Έλα όμως που η συγκεκριμένη θέση χρονίζει εδώ και πολύ καιρό, με αποτέλεσμα άλλλοι δύο υπουργοί να μην μπορούν να την πληρώσουν…

Όπως ενημερώθηκα αρμοδίως και υπηρεσιακώς, τόσο ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος είχαν προσπαθήσει να γεμίσουν αυτό κενό, πλην όμως δεν τους άφησε…η Τρόικα, η οποία θεωρούσε την πρόσληψη, λογω και του κόστους, ως μονομερή ενέργεια και δεν είχε δώσει πράσινο φως. Όσο δεν είχαμε ανάγκη Τρόικες και κουαρτετα και ζούσαμε την απόλλυτη μακαριότητα, ο τρομερός υπουργός Παιδείας που θέλει να επιστρέψουμε στον μαυροπίνακα, αντί να χρησιμοποιηθούν smartboards που είχε πααραγγείλει το υπουργείο Παιδείας, έβγαλε στη ζούλα την υπουργική απόφαση για την πλήρωση της θέσης στην Ακαδημία. Λέτε να τον έχουν βρει δε κιόλας τον καταλληλο; Όνομα δεν έμαθα, αλλά με πληροφόρησαν πως η προκήρυξη είναι σχεδόν “καρφωτή”, μιας και το πρόσωπο φέρεται να έχει βρεθεί, ενώ πράσινο φως έχει δώσει και η εκκλησια.

Την ίδια ώρα, τα σχολεία ενόψει της νέας χρονιάς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τρομακτικά προβλήματα με τους αναπληρωτές, μιας και δεν προσλαμβάνονται ουτε για να καλυφθούν στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες. Για την Ακαδημία όμως έχουμε και χρήμα και χρόνο…

Παλαιότερα άρθρα: