Πολιτική Κουζίνα: Οι φούρνοι της ντροπής

Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Γαλάζιες σέχτες

Μπορεί ο Πρόεδρος Αντώνης να έχει φορτσάρει τις μηχανές και να προσπαθεί να πείσει για το αυτονόητο, ότι η δηλαδή η κυβέρνηση έχει υπογράψει την επέκταση του υφιστάμενου Μνημονίου και μάλιστα με χαρτιά και ντοκουμέντα (όχι παίζουμε, γατάκια), την αισιοδοξία του όμως δεν δείχνουν να συμμερίζονται όλοι στο κόμμα. Στην Πολιτική Επιτροπή της Παρασκευής οι σκληροί (Χρύσανθος, Μάκης, Άδωνις) και οι πιο μετριοπαθείς (Κυριάκος, Όλγα και τα άλλα τα παιδιά) φαγώθηκαν μεταξύ τους για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, η Αθηναϊκή Λέσχη είχε εκλογές την Πέμπτη για την εκλογή νέου ΔΣ και το απόγευμα της ίδιας μέρας πάνω από δέκα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, οι γνωστοί αμφισβητίες των χειρισμών του Προέδρου Αντώνη, μαζεύτηκαν και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως όλοι έσταζαν μέλι. Αλήθεια σας λέω, μη σώσω να ξαναγράψω αυτή τη στήλη. Ούτε εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι, ούτε σκέφτονται να προσπαθήσουν να μαζέψουν τις 25 υπογραφές που χρειάζονται στην ΚΟ (το 1/3) για να τεθεί θέμα ηγεσίας ούτε αμφισβητούν τους αντιπολιτευτικούς χειρισμούς του Πρόεδρα (αν με πιστέψατε ή διαβάζετε τη στήλη πρώτη φορά ή δεν έχετε καταλάβει τι διαβάζετε).

Σαλάτα: Τα είπε όλα

Παραθέτω verbatim δηλώσεις του Στρατάρχη Πάνου από την πόλη που τραγούδησε ο Φρανκ ο Σινάτρα, την New York, New York” “Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα”.

Πες μας έτσι, λεβέντη Στρατάρχα μου και άσε τα φλερτ με τη Ρωσία σιγά-σιγά. Τώρα μπαίνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Και τώρα θα καταλάβουν και πολλοί άλλοι έναν από τους βασικούς λόγους του ζεστού αμερικανικού ενδιαφέροντος για την υπόθεσή μας (έχει και άλλους). Τα είπες όλα!

Κυρίως θέμα: Οι φούρνοι της ντροπής

Η υπόθεση είναι πολύ γνωστή στην πιάτσα και επειδή στην πιάτσα είμαστε έξω καρδιά, μιλάμε με ονοματα, διευθύνσεις και στοιχεία, κάτι που δεν μπορώ να κάνω εδώ, διότι υπάρχει και ένα εισαγγελικό βούλευμα.

Μια αλυσίδα με πάνω από είκοσι καταστήματα, με ορισμένα σε πολύ κεντρικά σημεία, όπως στην Ομόνοια, απέναντι από τον Ευαγγελισμό επί της Μαρασλή και σε κεντρικό σημείο του Μοναστηρακίου. Αυτά που οι μάγκες ιδιοκτήτες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να ξεπλένουν τα έσοδα από το εμπόριο λευκής σαρκός, στο οποίο ανερυθρίαστα και ανεμπόδιστα επιδίδονταν και επιδίδονται κανονικότατα μέχρι και σήμερα. Το τεράστιο και πολυδαίδαλο κύκλωμα εξαρθρώθηκε το 2006, ο κύκλος των συλλήψεων έκλεισε το 2008 και από τότε δεν έχει τελεσεδικήσει ακόμα η πρώτη δικογραφία που εκκρεμεί, με μια δεύτερη να ακολουθεί. Η δικάσιμος για τη δεύτερη δικογραφία έχε οριστεί τον Σεπτέμβριο του 2015 για να καταλάβετε!

Μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας παραπλανούσαν τα θύματα, τα έφερναν στην Ελλάδα, τα χρέωναν περί τα 30 χιλιάρικα για…έξοδα μεταφοράς και στη συνέχεια τα έβαζαν να εκδίδονται για να αποπληρώσουν το ποσό που χρωστούσαν στους κατά τα άλλα ευεργέτες τους.

Ειλικρινά, με τρώει το χέρι μου να μιλήσω για τα αδέρφια Γ., τους ιθύνοντες νόες αυτής της βρώμικης ιστορίας. Μάλιστα, στο πικ της κρίσης, ο ένας από τους δύο, ο βασικός ενορχηστρωτής του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος κυκλοφορούσε περήφανα με την πρώην κοσμική και τότε πορνοστάρ Μ.Ν. στο πλευρό του. Μάλιστα, ο τύπος αυτός περιγράφεται λίγο πολύ ως φαντομάς, καθώς καταφέρνει να μην φαίνεται σχεδόν πουθενά, με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς και οι άνδρες της αστυνομίας που ερεύνησαν την υπόθεση να προσπαθήσουν πολύ για τον «δέσουν».

Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης όμως είναι το προσωπικό που στελέχωνε το ροζ κύκλωμα. Υπήρχαν φύλακες, λογιστές, μεταφορείς, αλλά υπήρχε και ο Κ.Κ. Απότακτος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που είχε αποστρατευτεί λόγω κατάχρησης ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού από το Αλλοδαπών και ο οποίος τύποις εμφανιζόταν ως ο υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους της ντροπής. Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο ρόλος του; Ήταν το μάτι και το αυτί των αφεντικών και ο άνθρωπος που φρόντιζε για την εξασφάλιση των απαραίτητων εγγράφων για τα κορίτσια που έρχονταν από τα ξένα-πάντα με το κατάλληλο κίνητρο για όσους στην κρατική μηχανή εμφανίζονταν πρόθυμοι να βοηθήσουν.

ΕπιδόρπιαQ:

1)    Αναβαθμισμένος στη γαλάζια επικοινωνία εμφανίζεται ο Νίκος Τσιούτσιας, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΚΟ της ΝΔ και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Προέδρου Αντώνη. Από κοινού με τον εκπρόσωπο Τύπου Κώστα Καραγκούνη έχουν αναλάβει να τρέξουν την επικοινωνία του κόμματος και την ενημέρωση των αρμόδιων συντακτών που καλύπτουν ΝΔ. Ο Σπύρος Καπράλος παραμένει διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, ενώ ο Γιώργος Μουρούτης παραμένει σε καίριο, πλην όμως αφανή ρόλο στη λεωφόρο Συγγρού.

2)    Δεν ξέρω αν πιστεύετε ότι ο Γιάνης ο λεβέντης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησαν αυτοβούλως για το ενδεχόμενο ρήξης. Επειδή στους τακτικισμούς γνωρίζω πως στο Μαξίμου είναι μανούλες, εκτιμώ πως δεν αποκλείεται να έχει τεθεί σε εφαρμογή η τακτική «καλός μπάτσος-κακός μπάτσος». Όπου καλός βλέπε τον Πρόεδρο Αλέξη, όπου κακός παίζουν μπαλαντέρ διάφοροι. Στο εξωτερικό δηλαδή προσπαθούμε για τον συμβιβασμό, στο εσωτερικό κρατάμε ζεστό το ακροατήριό μας που διψά για λεβεντιά. Δεν μπορώ να πω, μεγαλειώδες!

Παλαιότερα άρθρα: