Πολιτική Κουζίνα: Πρόεδρος Αλέξης & friends

Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Τιμή και δόξα στον Πρόεδρο Λεβέντη.

Δεν πρόκειται για λεβέντη Πρόεδρο, αλλά για τον Πρόεδρο, Βασίλη Λεβέντη. Κανείς δεν κατάλαβε από πού ξεφύτρωσε το κόμμα του και υπερέβη τελικά το 1,5%. Ομολογώ, ότι πιάστηκα εξ’ απήνης. Μόλις άρχισα να βλέπω την Ένωση Κεντρώων στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, έμεινα κάγκελο! Ρώτησα και έμαθα όμως ότι ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης αποφάσισε σε αυτές τις εκλογές να επενδύσει πολύ στο ίντερνετ, όπερ και του βγήκε. Επίσης, πολλοί αναγνώρισαν στον Πρόεδρο Λεβέντη πως, παρά το γεγονός πως ορισμένες φορές γίνεται πιο γραφικός και από την Καλντέρα, είναι ίσως ο μόνος Έλληνας πολιτικός που τολμά και λέει τη γνώμη του ανεξαρτήτως συνθηκών και μάλιστα είναι απόλυτα εύστοχος στις διαπιστώσεις του. Και τώρα με το 1,5%+, θα πέσει και κρατικό μπαγιόκο. Όχι, συγχαρητήρια Πρόεδρε, συγχαρητήρια!

Σαλάτα: Πάει ο εθνικός ψηφολέκτης!

Πολλοί είναι αυτοί που δεν επανεκλέγονται, αλλά αν στη στήλη πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιον, αυτός θα είναι ο εθνικός μας ψηφολέκτης, ο Δάνης ο Τζαμτζής από την Πέλλα. Τον Δάνη τον πήρε φαλάγγι ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Καρασμάνης, κάτι το οποίο καταγγέλλω. Ο Καρασμάνης έτυχε να είναι υπουργός Γεωργίας την περίοδο του εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία, με αποτέλεσμα οι ελληνικές εξαγωγές να παγώσουν. Ο γίγαντας αυτός από την Πέλλα κατάφερε να τα κάνει μαντάρα και στη διαχείριση ενός τέτοιου ζητήματος, πήγαινε στα συμβούλια των υπουργών της Ευρώπης και τους έλεγε το «Λόλα, να ένα μήλο!» στ’ Αγγλικά και γενικώς περάσαμε μεγάλες στιγμές! Και έρχεται τώρα αυτός ο άνθρωπος, πιο άχρωμος και από τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό, να εκτοπίσει το εθνικό μας λαρύγγι. Όνειδος, έχω να πω! Εκεί στην Πέλλα, είστε για τα πανηγύρια!

Κυρίως πιάτο: Πρόεδρος Αλέξης & friends

Πρέπει να το συνηθίσω, ο θεσμικός Αλέξιος πλέον παράγινε θεσμικός, τόσο που ο θεσμικός του ρόλος με αναγκάζει πλέον να τον φωνάζω Πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος Αλέξης λοιπόν θα κρατήσει και αυτός στα χέρια του το πηδάλιο αυτής της πολύπαθης χώρας και όλοι έχουμε την ελπίδα πως, παρά το γεγονός πως σε όλη την προεκλογική περίοδο τόνιζε πως «θα ακυρώσω το παγόβουνο», τώρα ελπίζουμε όλοι να μην πάει να πέσει κατευθείαν πάνω του. Για να το καταφέρει αυτό όμως, χρειάζεται βοήθεια! Αυτή θα του την παράσχουν οι εσωκομματικοί του σύντροφοι αλλά και οι ρέκτες των υδατανθράκων, ΑΝΕΛ του Προέδρου Πάνου.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: οι ΑΝΕΛ, κατά τη βραδινή πληροφόρηση της στήλης, θα πάρουν ένα χαρτοφυλάκιο. Ζήτησαν Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, σοφά σκεπτόμενοι νομίζω, τους ξέκοψαν το Εξωτερικών, γιατί τότε βλέπω να μας κόβουν την καλημέρα μέχρι και η Σουαζιλάνδη. Το Άμυνας παίζεται και ας λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν υπάρχει ντιλ. Και αν δεν είναι το Άμυνας, θα είναι άλλο χαρτοφυλάκιο, αλλά σίγουρα θα υπουργοποιηθεί κάποιος.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ευθύνη του οικονομικού επιτελείου θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και στο οικονομικό επιτελείο το ηλιοκαμμένο αγόρι, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οξφορδιανός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Σταθάκης, σε ρόλο επί της ανάπτυξης αλλά ο Γιάννης Μηλιός, μάλλον θα μείνει παραπονεμένος. Ο Νίκος Κοτζιάς με ντουέτο την Ναντια Βαλαβάνη φλερτάρει με το Εξωτερικών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ένα υπερπουργείο με αρμοδιότητες δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως, ενώ το Εσωτερικών παίζεται να μετονομαστεί σε Προεδρίας και να περικλείει και άλλα χαρτοφυλάκια. Επ’ αυτού, αναζητείται πρόσωπο, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να είναι υποψήφιος. Ο Δημήτρης Στρατούλης παίζει για το Εργασίας, η Θεανώ Φωτίου για το Παιδείας, ο Πάνος Σκουρλέτης για πολιτικό υπουργείο και ο Νίκος Παππάς για το Επικρατείας. Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναζητείται πρόσωπο, ενώ υπάρχει μια συζήτηση για τον πρώην αρχισυντάκτη της Καθημερινής, Νίκο Ξυδάκη που χαίρει γενικής εκτίμησης. Για Πολιτισμού δεν μπόρεσα να μάθω, σόρρυ, ενώ το Μακεδονίας-Θράκης καταργείται και ορθά!

Αυτή η υπέροχη αρμάδα, αναλαμβάνει να μας οδηγήσει με νηφαλιότητα στην επόμενη μέρα. Με λογισμό και μ’ όνειρο, που λένε. Κάτι τέτοιο.

Επιδόρπια:

1) Στη ΝΔ, το μονοψήφιο της διαφοράς έσωσε τα προσχήματα για τον Πρόεδρο Αντώνη που παραμένει Πρόεδρος. Την εσωκομματική συζήτηση δεν θα τη γλιτώσει όμως σε καμία περίπτωση! Και αν δεν ξεκινήσει σήμερα, αύριο, μέσα στην εβδομάδα σίγουρα. Και δεν θα ξεκινήσει από τους κορυφαίους. Θα ξεκινήσει από πιο χαμηλόβαθμα στελέχη και βουλευτές και θα ενέχει αιχμές για την πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος.

2) Πολύ μεγάλη η επιτυχία του ΠΑΣΟΚ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κίνημα δεν εξέλεξε βουλευτή Επικρατείας, ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης, την έδρα του Προέδρου Βαγγελη, ο Πρόεδρος Λεβέντης τον πέρασε και με άνεση. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ μπαίνει τελευταίο στη Βουλή, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κατά τα άλλα είναι που ο Πρόεδρος Βαγγέλης θα ήταν εγγυητής της σταθερότητας. Και κάπου εδώ γελάμε.

3) Άκουγα τον Γιώργο τον παγκόσμιο, μετά τη σαρωτική επιτυχια του κόμματός του, να κάνει δήλωση και αναρωτιόμουν πως, εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν έχει καταλάβει ακόμα τι του έχει συμβεί και πολιτεύεται με όρους 2011. Τον καταλαβαίνω και συμπάσχω. Είναι δύσκολο να κάνεις κόμμα, για να καταστήσεις το πρώην κόμμα σου απόκομμα και στο τέλος να καταλήγεις εσύ εκτός Βουλής και ο άλλος καραβοτσακισμένος. Όχι, μπράβο, εκεί στον πασοκικό χώρο, μια χαρά το έχετε βρει!

Παλαιότερα άρθρα: