Πολλοί υποψήφιοι για την αγορά του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

Διαβάστε επίσης

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από μεγάλες εταιρείες για το Ναυπηγείο του Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ ΑΕ) μετά την υπαγωγή του σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηναίων.

Η εξέλιξη αυτή που δρομολογήθηκε ουσιαστικά από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα κατόπιν σχετικής συμφωνίας που πέτυχε με τις Βρυξέλλες, προκειμένου η χώρα να μην ανακτήσει παράνομες – σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου – ενισχύσεις 665 εκατ. ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο νέου επενδυτή στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα tovima.gr ενδιαφέρον έχουν δείξει οι Κορεάτες της Daewoo, η COSCO για τη μεγάλη δεξαμενή των εγκαταστάσεων, καθώς και αντίστοιχες επιχειρήσεις της Γερμανίας και της Ολλανδίας, εταιρείες-ηγέτιδες στον χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Φως στο τούνελ και για τα Ναυπηγεία Σύρου

Άλλη μια πολύπαθη ναυπηγική επιχείρηση, αυτή των Ναυπηγείων στο Νεώριο της Σύρου, φαίνεται πως αρχίζει να βλέπει φως στο τούνελ…

Η επιχείρηση, που ανήκει στον Νίκο Ταβουλάρη, σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει χρέη της τάξης των 60 εκατ. ευρώ. Με γνώμονα τη στρατηγική θέση που κατέχουν τα Ναυπηγεία Σύρου στον χώρο του Αιγαίου, η απαξίωση των τελευταίων ετών, η οποία οδήγησε και στην παύση της ουσιαστικής λειτουργίας τους τον Μάρτιο του 2017, κινητοποίησε τους πιστωτές προς εξεύρεση λύσης, με μέριμνα παράλληλα για την κάλυψη του συνόλου των απαιτήσεων των εργαζομένων από τον νέο επενδυτή, την ΟΝΕΧ του κ. Πάνου Ξενοκώστα. Η εταιρεία έχει την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ.

Παλαιότερα άρθρα: