Πολυεθνική προσπαθεί να εμποδίσει την κυκλοφορία φθηνότερου φαρμάκου από το δικό της στην ελληνική αγορά

Διαβάστε επίσης

Mε ασφαλιστικά μέτρα επιχειρεί πολυεθνική να παρεμποδίσει την κυκλοφορία στην Ελληνική αγορά φαρμάκου, που είναι αισθητά φθηνότερο από το πρωτότυπο που η ίδια κατέχει. Και το γεγονός αυτό αναδεικνύει πάλι το ζήτημα των πρακτικών των πολυεθνικών εταιριών να επιβάλουν ακριβότερες θεραπείες, επιβαρύνοντας τη φαρμακευτική δαπάνη.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η όλη εξέλιξη αποτελεί κορύφωση μιας σειράς παράτυπων ενεργειών της πολυεθνικής εταιρίας, που έχουν στόχο να παρεμποδίσουν, με κάθε τρόπο, την κυκλοφορία στην Ελληνική αγορά του φθηνότερου φαρμάκου που είναι ευθέως ανταγωνιστικό του δικού της.

Το γενόσημο της Ελληνικής βιομηχανίας κυκλοφορεί στην αγορά με βάση άδεια κυκλοφορίας που έλαβε νομίμως από τον ΕΟΦ – που έχει την αρμοδιότητα και τις θεσμικές διαδικασίες να εγκρίνει και να δίνει τιμή σε όσα φάρμακα κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει το 7imeres.gr, κύκλοι της Eλληνικής βιομηχανίας χαρακτηρίζουν «πρωτοφανές θράσος» τις ενέργειες της πολυεθνικής εταιρίας ACTELION, που μοναδικό στόχο έχουν να παρεμποδίσουν την είσοδο στην Ελληνική αγορά ενός ανταγωνιστικού, αξιόπιστου, εφάμιλλου και φθηνότερου από το δικό τους φαρμάκου». Κάνουν λόγο «για αδιανόητες κάθε είδους παρεμβάσεις στελεχών της πολυεθνικής, σε όλα τα επίπεδα», προκειμένου να μη κυκλοφορήσει το οικονομικότερο σκεύασμα.

Πρόκειται, λένε, για «προφανώς καταχρηστική συμπεριφορά της πολυεθνικής, που θα εξαντλείτο στα όρια της συζήτησης περί επιχειρηματικού ήθους, αν δεν αφορούσε την πρόσβαση των ασθενών σε φθηνότερες θεραπείες και το κρίσιμο ζήτημα της εξοικονόμησης χρημάτων στα Ταμεία, σε περίοδο κρίσης».

Παλαιότερα άρθρα: