Τι είναι ο εμβολιαστικός τουρισμός που προωθούν οι Μαλδίβες;

Διαβάστε επίσης

«Εμβόλιο κατά την άφιξη» ονομάζεται το νέο πρόγραμμα που προωθούν οι Μαλβίδες οι οποίες φιλοδοξούν να γίνουν ο πρώτος εμβολιαστικός προορισμός.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργού τουρισμού του νησιωτικού έθνους, κ.Abdulla Mausoom μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού, οι Μαλδίβες θα προσφέρουν εμβόλια και στους ταξιδιώτες, κατά την άφιξή τους.

Ο κ. Mausoom τόνισε στα ξένα μέσα πως το πρόγραμμα «εμβόλιο κατά την άφιξη» προέκυψε από το γεγονός ότι, οι Μαλδίβες έχουν σχετικά μικρό πληθυσμό και τα εμβόλια που δωρίζονται μέσω της Ινδίας, της Κίνας και του προγράμματος Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και πρόσθετες δόσεις από τη Σιγκαπούρη, θα πρέπει να είναι αρκετές για να καλύψουν και τους τουρίστες.

Ωστόσο, από αυτήν την εβδομάδα δεν υπάρχει υποχρέωση καραντίνας για όσους ταξιδεύουν σε προορισμούς όπου το 60% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχει οριστεί ακόμα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για να ξεκινήσουν επίσημα οι εμβολιασμοί των τουριστών ή να ανοίξουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, τα νησιά σχεδιάζουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να έχουν ανοίξει το 100% των ξενοδοχειακών τους μονάδων.

 

Παλαιότερα άρθρα: