Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις ντους τις μέρες που μένεις στο σπίτι;

Διαβάστε επίσης

ocial distancing ή αλλιώς ο μόνος τρόπος για να έρθεις σε επαφή με συνεργάτες, φίλους και συγγενείς είναι το διαδίκτυο. Αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας και έχει αλλάξει πολλές από τις συνήθειές μας. Ενα από τα πράγματα που οι περισσότεροι φροντίζαμε να κάνουμε κάθε φορά που επιστρέφαμε στο σπίτι έπειτα από μια εξαντλητική ημέρα είναι να απολαύσουμε ένα ζεστό ντους. Το ερώτημα είναι αν αυτό θεωρείται πια απαραίτητο για την υγεία και τη λάμψη του δέρματος μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μια πολύ προσωπική επιλογή μας που βασίζεται στις ανάγκες μας, όμως όσοι έχουν πιο λιπαρό δέρμα και ιδρώνουν περισσότερο θα πρέπει να φροντίζουν ώστε αυτό να είναι καθαρό καθημερινά και απαλλαγμένο από βακτήρια και μυρωδιά, αλλά και την πιθανότητα να αναπτύξουν μυκητιάσεις. Αντίθετα, όσοι γνωρίζουν ότι έχουν πιο ξηρό δέρμα και λιγότερο λιπαρό, μπορούν να κάνουν το ντους τους μέρα παρά μέρα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να έχει σύντομη διάρκεια, το αφρόλουτρο θα πρέπει να μην έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα, διότι ευνοεί την ευαισθησία περισσότερο σε δέρματα που έχουν προδιάθεση να ερεθίζονται εύκολα, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται το σφουγγάρι, ώστε να μην απομακρύνονται από το δέρμα και τα ωφέλιμα βακτήρια.

Παλαιότερα άρθρα: