Πότε λέμε «αντίο» στην απαγόρευση κυκλοφορίας, βγαίνει από το mute η εστίαση

Διαβάστε επίσης

Τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης ανακοίνωσε στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων γνωστοποίησε τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης, με τη μουσική να επιστρέφει από τις 12 Ιουνίου αλλά μέχρι συγκεκριμένα ντεσιμπέλ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει πριν… «τελειώσει»

O Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι για αρχικά παραταθεί το ωράριο κυκλοφορίας από τις 00:30- 05:00 που είναι σήμερα στη 01:30 ήδη από αυτό το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας θα σταματήσει σε όλη την χώρα από την 1η Ιουλίου, καθώς δεν θα είναι πλέον σε ισχύ.

«Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε συνδυασμό με εμβολιασμό επιτρέπουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε στην άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων. Αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Βγαίνει απο το mute η εστίαση, επιστρέφει η μουσική στις 12/6
Η μουσική θα επιτρέπεται και πάλι από το Σάββατο 12 Ιουνίου, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Εάν το μέτρο πάει… «περίπατο», το πρόστιμο καθορίζεται στα 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης όμως, τότε το «πρόστιμο» δεν θα είναι χρηματικό, αλλά θα υπάρχει αναστολή λειτουργίας και κλείσιμο 15 ημερών.

Εξάλλου, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης τα οποία βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, αλλά μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος και ο φυσικός αερισμός.

Dnews.gr

Παλαιότερα άρθρα: