Που χρησιμεύει η μικρή τρύπα δίπλα στην κάμερα του iPhone

44f856eea6641bdf2e31099fe36ef9bb_XL
Διαβάστε επίσης

Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 5, προστέθηκε ένα επιπλέον μικρό χαρακτηριστικό. Μια μικρή τρύπα ανάμεσα στον φακό της κάμερας και στο φλας. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται αδιάφορη, αλλά αυτή η μικρή τρύπα στην κορυφή του κινητού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι περισσότεροι χρήστες πιστεύουν, ότι αυτή η μικρή τρύπα λειτουργεί ως κουμπί επαναφοράς. Ωστόσο, αν το αγγίξεις, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να πατήσεις.

Αν σας αρέσει η ποιότητα του ήχου, που απολαμβάνετε από το κινητό σας, μπορείτε να ευχαριστήσετε αυτή την μικρή τρύπα για αυτό, γιατί είναι ένα μικρόφωνο. Αλλά αυτό το μικρόφωνο δεν βρίσκεται τυχαία εκεί. Έχει μια πολύ συγκεκριμένη λειτουργία.

Αποτελεί ένα από τα τρία μικρόφωνα της συσκευής. Η ύπαρξη παραπάνω από του ενός μικροφώνου επιτρέπει την αναγνώριση ήχων, που προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει, ότι ο χρήστης ακούει πιο σαφείς και ευκρινείς ήχους. Οι περιττοί θόρυβοι του περιβάλλοντος εξαλείφονται.

Το μικρόφωνο στο πίσω μέρος βοηθά τη λειτουργία του face time και τις κλήσεις συνδιάσκεψης. Τα άλλα δυο μικρόφωνα βρίσκονται στο πίσω και μπροστινό μέρος του τηλεφώνου. Το τελευταίο είναι κάτω από το πλέγμα του ηχείου του τηλεφώνου. Αυτό το μικρόφωνο δεν είναι ενεργό κατά την διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σκοπός του κάτω και μπροστινού μικροφώνου είναι να παράγει σαφέστερο ήχο. Το μικρόφωνο στο πίσω μέρος χρησιμοποιείται, όταν μιλάει κάποιος.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε