Πούτιν: Ο Ερντογάν δεν θα τη γλιτώσει μόνο με ένα εμπάργκο

Διαβάστε επίσης

Σε προσωπική επίθεση πέρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εναντίον του τούρκου ομμολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “«Η Τουρκία θα μετανιώσει περισσότερο από μια φορά» την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο, τόνισε ο Πούτιν και σημμείωσε χαρκατηριστικά ότι “Δεν θα τη γλιτώσει απλώς με ένα εμπάργκο στις ντομάτες”.

Στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους που εκφώνησε σήμερα στο Ρωσικό κοινοβούλιο, διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα δεν θα αγνοήσει την στήριξη της Άγκυρας στους τρομοκράτες.

Ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων που μάχονται κατά των τρομοκρατών και τόνισε ότι οι χώρες δεν θα πρέπει να έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι στην τρομοκρατία, ούτε να χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για δικό τους όφελος.

Τόνισε επίσης ότι αν κάποιος πιστεύει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα περιοριστεί στις εμπορικές κυρώσεις, πλανάται, αλλά υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η χώρα του δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτική κόντρα με την Τουρκία.

«Δεν θα συγχωρήσουμε την πισώπλατη μαχαιριά της Τουρκίας και την χαλαρή της σχέση με τους τρομοκράτες. Η Τουρκία δεν θα την γλιτώσει μετά την κατάρριψη, απλώς με ένα εμπάργκο στις ντομάτες. Θα συνεχίσουμε να τους θυμίζουμε αυτό που έκαναν» δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει δείξει τις ηγετικές της ικανότητες και την υπευθυνότητά της στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

«Στη Συρία, οι ένοπλες δυνάμεις μας, πρώτα απ’ όλα μάχονται για την Ρωσία. Είναι η ασφάλεια του λαού μας αυτή που υπερασπίζονται» σημείωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη απειλή για την χώρα του προέρχεται από ενόπλους στην Συρία, οι οποίοι «συγκεντρώνουν χρήματα, όπλα, δύναμη. Αν ενισχύονται και κερδίζουν εκεί, αναπόφευκτα θα έρθουν κι εδώ για να σπείρουν φόβο και μίσος, για να ενορχηστρώσουν εκρήξεις, για να σκοτώσουν και να βασανίσουν κόσμο».

Συνεπώς θα πρέπει να παταχθούν μακριά από ρωσικό έδαφος, υπογράμμισε. Γι’ αυτούς τους λόγους, ελήφθη- όπως είπε- η απόφαση για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, βάσει επίσημου αιτήματος από τις συριακές αρχές.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε έμφαση στην ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο, ισχυρό, μέτωπο κατά των τρομοκρατών με βάση το διεθνές δίκαιο και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αφού όπως επεσήμανε, «είναι αδύνατον μία χώρα μόνη της να πατάξει την διεθνή τρομοκρατία».

πληροφορίες από RT, Reuters, Έθνος

Παλαιότερα άρθρα: