Πούτιν: Ο Θεός με έκανε τέλειο. Πρώην σύζυγος Πούτιν: Ο Πούτιν είναι νεκρός, αυτός είναι σωσίας του

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Δύο διαφορετικές ειδήσεις που αν τις συνδυάσουμε καταλαβαίνουμε ότι ζούμε μάλλον σε αμερικάνικο θρίλερ. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κανείς ποιου οι δηλώσεις είναι πιο εντυπωσιακές, του Πουτιν ή της πρώην γυναίκας του.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του που έδωσε λίγο πριν αποχωρήσει για την επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι δεν κάνει ποτέ λάθη επειδή ο Θεός «έχει οικοδομήσει έτσι τη ζωή του ώστε μην έχει τίποτα για το οποίο να μετανιώνει». Στη συνάντησή του στην Ιταλία με τον Ματέο Ρέντσι, συζήτησαν για την ελάφρυνση των οικονομικών κυρώσεων της Ιταλίας απέναντι στη Ρωσία.

Ο Πούτιν μιλώντας στον αρχισυντάκτη της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, Luciano Fontana, προειδοποίησε ότι «είναι προς συμφέρον του ιταλικού λαού να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία», εξηγώντας παράλληλα ότι «Δεν επιβάλλαμε εμείς  περιορισμούς σε εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες. Αντιθέτως, εμείς ήμασταν ο στόχος και έπρεπε να απαντήσουμε με ανάλογα, αμυντικά μέτρα».

Το προφίλ σιγουριάς του Ρώσου ηγέτη όμως δεν φτάνει μόνο ως εκεί. Στην τελική ερώτηση του Fontana, εάν υπάρχει κάποια ενέργεια για την οποία μετανιώνει στη ζωή του, ένα λάθος που δεν θα ήθελε ποτέ να επαναλάβει, ο Ρώσος πρόεδρος, μετά από σκέψη λίγων δευτερολέπτων έδωσε την εξής απάντηση: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν μπορώ να θυμηθώ καμία τέτοια ενέργεια. Φαίνεται πως ο Θεός έχει οικοδομήσει με τέτοιο τρόπο τη ζωή μου ώστε να μην έχω κανένα λόγο να μετανιώνω.»

Από την άλλη πλευρά πάταγο έχουν κάνει οι δηλώσεις της πρώην γυναίκας του που ζει στο εξωτερικό ότι «Ο σύζυγός μου είναι νεκρός εδώ και καιρό. Ένα βράδυ μπήκαν στο σπίτι τα έκαναν γυαλιά καρφιά και τον άρπαξαν. Μετά από ένα μήνα επέστρεψε ένας άλλος άνθρωπος, ο σωσίας του» είπε χαρακτηριστικά η πρώην του Πούτιν, Λουντμίλα. Η ίδια ισχυρίζεται ότι την απείλησαν πως θα σκοτώσουν τα παιδιά της αν μιλούσε. Τώρα όμως που ζει στο εξωτερικό και παρά το γεγονός ότι απειλείται η ζωή της, μιλά και λέει κι άλλα. Ετοίμαζαν και τη δική της σωσία, σύμφωνα με τις δηλώσεις της. Ωστόσο εκείνη τελευταία στιγμή δραπέτευσε.  Σήμερα δεν μπορεί πια να βλέπει τι κάνουν στο όνομα του Πούτιν αυτοί οι “τρομεροί άνθρωποι οι οποίοι τον δολοφόνησαν και δε σταματούν πουθενά”.

Παλαιότερα άρθρα: