Πρέσβης Ρωσίας: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο

Διαβάστε επίσης

«Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», σχολίασε το πρωί της Δευτέρας ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Και ελπίζουμε ότι οι εμπλεκόμενες χώρες δεν θα κάνουν τα βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην περαιτέρω ένταση στην περιοχή και δεν θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα εμπόδια για την επίλυση του Κυπριακού, πρόσθεσε ακόμα ο κ. Μασλόφ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός πως παρότι Ουάσινγκτον, Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες και η μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας έχει καταδικάσει με σκληρές ανακοινώσεις την τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, η Μόσχα, μέσω των πολύ προσεκτικών δηλώσεων του κυρίου Μασλόφ τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων, απευθυνόμενη και στις δύο πλευρές.

Αναφερόμενος στην προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία και την διαμάχη που έχει προκληθεί με τις ΗΠΑ, ο πρέσβης υποστήριξε πως στην περίπτωση αυτή, «όσον αφορά τα S-400, η Ρωσία δεν παραβιάζει καμία διεθνή συμφωνία. Αυτά τα συστήματα έχουν εντελώς αμυντικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την Ελλάδα, η οποία διαθέτει και τα ρωσικά συστήματα S-300».

Παλαιότερα άρθρα: