Προφυλακιστέοι οι εννέα Τούρκοι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στις ανακριτικές αρχές, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για τα εξής αδικήματα:

– Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,
– Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών,
-Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών,
-Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων,
-Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής,
-Παράνομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και
-Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έδωσαν τυπικές απολογίες καθώς φέρονται να μην έχουν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

«Η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκρατία» φέρονται να αναφέρουν μεταξύ άλλων σε υπόμνημα που κατέθεσαν στην ανακρίτρια.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά ομάδες φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα. Στα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων οι οποίοι κρατούσαν πανό.

Παλαιότερα άρθρα: