Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2017

Διαβάστε επίσης

Φέτος είναι η χρονιά της «πραγματικής πρεμιέρας και των εγκαινίων» είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

«Εγκαινιάζουμε νέους θεσμούς, συνεργασίες και ανοίγματα εντός του Φεστιβάλ, που ελπίζω να μπολιάσουν την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα και να εδραιωθούν, προκειμένου να δώσουν τους καρπούς τους στο μέλλον», είπε ο ίδιος, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού.

«Το πρόγραμμα έχει τόσες πτυχές κι ενδιαφέρουσες συνεργασίες, δίνει έμφαση στους νεότερους δημιουργούς, έχει διεθνές προφίλ, παρ’ όλη την κρίση που ζούμε, δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα, στην Αθήνα και τον Πειραιά, που μας κάνουν να νιώθουμε ότι, ενώ ζούμε σε αυτή πόλη την οποία μόνοι μας την έχουμε απαξιώσει, αξίζει να τη ζούμε», χαιρέτισε η Λυδία Κονιόρδου.

Εκτός από το Λύκειο αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο, για σπουδαστές και ηθοποιούς, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανήγγειλε το νέο θεσμό προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, από 22 έως 28 Μαϊου, στην Πειραιώς 260.

Επίσης, το «Άνοιγμα στην πόλη» με συμμετοχικές δράσεις πολιτών σε Αθήνα, Πειραιά έως την Ελευσίνα. Ακόμα, συναυλίες στον Κήπο της Πειραιώς 260, σε απ’ ευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και, για πρώτη φορά, μουσικές παραστάσεις στο κτίριο Ολύμπιον της Λυρικής, στην οδό Ακαδημίας.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στην Πειραιώς 260, προπομπό του προγράμματος που ξεκινά στις 30 Μαϊου στο Ηρώδειο, την 1η Ιουνίου στην Πειραιώς 260 και στις 30 Ιουνίου στην Επίδαυρο και την Μικρή Επίδαυρο.

Όπως πάντα, η Πειραιώς 260 κρατά τη σύγχρονη θεατρική και χορευτική δημιουργία και το Ηρώδειο διατηρεί την μουσική ταυτότητα του Φεστιβάλ, με παραστάσεις λυρικού θεάτρου, ορχήστρες κλασικής μουσικής.

Ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ είναι περίπου δέκα εκατ. ευρώ (4 εκατ. ευρώ για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, 6 εκατ. ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα) και προσδοκά σε επιπρόσθετη χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και χορηγίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, θα το βρείτε εδώ.

Παλαιότερα άρθρα: