Προς κατάσχεση -λόγω παλαιών χρεών- οι επιστροφές του ΕΦΚΑ για 762.569 ασφαλισμένους

Διαβάστε επίσης

Με κατάσχεση –σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων χρεών- κινδυνεύουν οι εισφορές που επιστρέφει ο ΕΦΚΑ μετά την εκκαθάριση του 2017.

Από τα ειδοποιητήρια του ανάρτησε ο ΕΦΚΑ για 1.155.534 μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες τα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά για περίπου 250.000 άτομα. Αλλά και αυτοί που έχουν επιστροφές κινδυνεύουν να μην τις πάρουν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι 762.539 είναι «φακελωμένοι» στο ΚΕΑΟ για ληξιπρόθεσμα χρέη ως το τέλος του 2016 και οι περισσότεροι εξ αυτών -αν όχι όλοι- έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, δηλαδή επιστροφή εισφορών για το 2017.

Όμως ο κίνδυνος που διατρέχουν είναι να δουν το ποσό της επιστροφής μόνον στο ειδοποιητήριο και όχι στην τσέπη τους, γιατί λόγω των παλιών ληξιπρόθεσμων χρεών τους, αυτές οι επιστροφές, αν πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, θα κατάσχονται είτε από το ΚΕΑΟ είτε και από την εφορία, εφόσον έχουν και εκεί χρέη!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν τη διπλή παγίδα κατάσχεσης (είτε από ΚΕΑΟ είτε από εφορία) για ληξιπρόθεσμα χρέη ως το τέλος του 2016 είναι να δηλώσουν ως τις 31 Μαΐου στον ΕΦΚΑ ότι επιθυμούν το ποσό της επιστροφής να συμψηφιστεί με τις επόμενες τρέχουσες εισφορές τους.

Παλαιότερα άρθρα: