Πρόστιμα για αυθαίρετα στη Μύκονο – Φοβερή είδηση σε φοβερό κράτος

mykonos1
Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα αποτελεί είδηση και μάλιστα σημαντική το γεγονός ότι επιτέλους κάποια δημόσια υπηρεσία κάνει τη δουλειά της. Έτσι, όλοι ασχολούνται με το γεγονός ότι η Πολεοδομία Σύρου αποφάσισε να κάνει συστηματικό έλεγχο στα αυθαίρετα της Μυκόνου και επέβαλλε πρόστιμα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ένα νησί που στο σύνολό του σχεδόν είναι χτισμένο αυθαίρετα, που οι τζίροι αγγίζουν ιλιγγιώδη ποσά πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων το γεγονός ότι για μια φορά η Πολεοδομία επέβαλλε πρόστιμα αυτού του ύψους αποτελεί κάτι που μοιάζει ως χάδι σε σίριαλ κίλερ.

Και αυτό είναι προφανές καθώς τα αυθαίρετα συνεχίζουν να… χτίζονται και κανείς δεν ασχολείται καθώς –σύμφωνα με τα έως τώρα ισχύοντα- ο επόμενος έλεγχος θα αργήσει από ένα χρόνο, έως ποτέ.

Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι αν οι αυθαίρετες κατασκευές τελειώσουν έγκαιρα τα χρήματα που θα κερδίσουν επαρκούν και με το παραπάνω να πληρώσουν τα πρόστιμα, αν και όταν τελικά πληρωθούν.

Στο στόχαστρο των πολεοδομικών Αρχών μπήκαν και τα εκατοντάδες κοντέινερ που τείνουν να αλλάξουν την φυσιογνωμία του νησιού, έπειτα κι απο παρέμβαση της δημοτικής Αρχής, που ζήτησε από τους κατόχους τους να τα απομακρύνουν το συντομότερο δυνατό.

Χαρακτηριστική περίπτωση, η παραλία της Ελιάς, όπου εντοπίστηκαν πλήθος κοντέινερ, κάποια εκ των οποίων χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι κι άλλα ως χώρος φιλοξενίας εργαζόμενων.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε