Πρόστιμο στο μαιευτήριο Μητέρα (του Βγενόπουλου) για παράνομες βιντεοσκοπήσεις!

Διαβάστε επίσης

Μία καταγγελία στάθηκε αφορμή να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στο μαιευτήριο “Μητέρα” (που ανήκει στον όμιλο “Υγεία” του Ανδρέα Βγενόπουλου) για την παράνομη λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις αίθουσες ωδινών.

Η Αρχή προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο, καθώς κατά την καταγγελία δεν ζητήθηκε η συγκατάθεση ή η ενημέρωση των επιτόκων και των συνοδών τους. Όπως διαπιστώθηκε, το εν λόγω σύστημα βιντεοεπιτήρησης λειτουργούσε επί οκτώ έτη, από το 2006 μέχρι το 2014.

Στην υπ’ αριθμ. 182/2014 απόφαση της Αρχής γίνεται λόγος για βαρύτητα της προσβολής της προσωπικότητας των επιτόκων, εάν συνυπολογιστεί «το γεγονός ότι βιώνουν μία εξαιρετικά προσωπική στιγμή και βρίσκονται σε μία ιδιαίτερη σωματική αλλά και ψυχολογική κατάσταση κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του τοκετού, για το λόγο αυτό η η λήψη εικόνας κατά τον κρίσιμο χρόνο χωρίς την πρότερη ενημέρωση επιτόκων, συνοδών και μαιών προσβάλλει το δικαίωμά τους στην πληροφοριακή αυτοδιάθεση ενώ παραβιάζει και τον πυρήνα της ανθρώπινης αξίας των επιτόκων και το δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους».
Επίσης, με την ίδια απόφαση διατάσσεται και η αφαίρεση του συστήματος και η καταστροφή του σχετικού αρχείου.

Παλαιότερα άρθρα: