Προσυνεδριακές πιστολιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Άρχισαν οι προσυνεδριακές πιστολιές στον ΣΥΡΙΖΑ με κάποιες από τις περίφημες συνιστώσες του να αντιδρούν στην αυτοδιάλυσή τους ζητώντας να μην καταργηθούν.

Τα προειδοποιητικά πυρά προς την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα ήρθαν από τους Μανόλη Γλέζο (Ενεργοί Πολίτες), Γιάννη Θεωνά (ΚΕΔΑ) και Αντώνη Νταβανέλλο (ΔΕΑ), οι οποίοι με κοινή τους δήλωση σηκώνουν παντιέρα και αναφέρουν ότι αντιτίθενται στην αυτοδιάλυσή τους.

Να σημειωθεί ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (11-14 Ιουλίου) πραγματοποιείται ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, δηλαδή για να διαλυθούν οι συνιστώσες και να μετεξελιχθεί σε ένα ενιαίο κόμμα που θα αναδείξει ως αδιαμφισβήτητο ηγέτη του τον Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη, η Κουμουνδούρου απαντά ότι όποια συνιστώσα δεν αυτοδιαλυθεί τότε δεν θα μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στον νέο ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει ένα περιθώριο το πολύ ως το τέλος του χρόνου για να το πράξει… Αλλιώς, πιθανότατα οι δρόμοι τους θα χωρίσουν!

Το συνέδριο δεν αποκλείεται τελικώς να είναι συγκρουσιακό και όχι πανηγυρικό όπως θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ενδεχόμενη αποχώρηση ορισμένων συνιστωσών από το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις στους ψηφοφόρους και θα προκαλέσει ρήγματα στην συνοχή του κόμματος.

Επομένως, το παιχνίδι θα κριθεί στο πόσο διατεθειμένος είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε συμβιβασμούς…

Παλαιότερα άρθρα: