Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία – Ποιοι πολιτικοί έκαναν «παρέα» στους μαθητές στον Αγιασμό

Διαβάστε επίσης

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σημαίνει για πολύ κόσμο και όχι μόνο τους μαθητές την επιστροφή σε μια «κανονικότητα». Βέβαια, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας πως τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα, ακόμα και στην Αττική.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι θα χρειαστούν επιπλέον προσλήψεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Και οι πολιτικοί μαζί με τους μικρούς μαθητές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170Ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και συμμετείχε στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα συμμετείχε στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

Από την Λέρο η υπουργός αναχώρησε με σκάφος για την Κάλυμνο προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο «Νικηφόρειο» ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, παρευρέθηκε στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τελέσει τον αγιασμό ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στη συνέχεια το πρόγραμμα αναφέρει επίσκεψη στη Σιβιτανίδειο Σχολή και  τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά παρευρέθηκε στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου .

Παλαιότερα άρθρα: