Πρώτη στον κόσμο σε σχολικό διαγωνισμό τεχνολογίας ομάδα μαθητών από τη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκαν πέντε Έλληνες μαθητές λυκείου από τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο σχολικό διαγωνισμό τεχνολογίας Stem “F1 In School” που πραγματοποιήθηκε στο Όστιν του Τέξας.

Ο λόγος για τους: Χάρη Κάλφα, Κυριάκο Θεοφανίδη, Στέλιο Μαυρομάτη, Αγγελική Σαμαρά κι Βασιλεία Νιαβή, οι οποίοι είναι μαθητές στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και σχεδίασαν, κατασκεύασαν αλλά και ανέλαβαν την προώθηση της δικής τους Formula 1.

Την νικήτρια ελληνική ομάδα, που αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα σε 39 ομάδες από από 24 χώρες, υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Αγγελική Σαμαρά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : “Ήταν μοναδική εμπειρία κι ευκαιρία” τονίζοντας ότι αυτό που θέλουν είναι να εμπνεύσουν κι άλλους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Η συνταγή της επιτυχίας τους πάντως, όπως αναφέρει ο Κυριάκος Θεοφανίδης, ήταν :”η ομαδική δουλειά, η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας κι η αφοσίωση. Το θέλαμε πολύ”.

Από την πλευρά της η 16χρονη Αγγελική συμπληρώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Σκληρή δουλειά, πάθος και επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας. Ο καθένας είχε την ευθύνη για το δικό του κομμάτι στο project κι έπειτα συνεργαζόμαστε. Δουλέψαμε γύρω στις χίλιες ώρες συνολικά για να ολοκληρώσουμε την εργασία. Αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε κίνητρο και σε άλλους μαθητές”.

Οι νικητές του διαγωνισμού συμφώνησαν ότι η νίκη τους είναι σταθμός για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Παλαιότερα άρθρα: