Πούτιν: Τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι στην ουσία υποτελή των ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Υποτελή των ΗΠΑ θεωρεί τα κρατη – μελη του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, παραδεχόμενος ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τις Νατοϊκές εγκαταστάσεις, σε πρώην σοβιετικά εδάφη, ενώ προειδοποιεί πως η κατάσταση γίνεται όλο και πιο «τεταμένη». Σε ένα διαφημιστικό σποτ για τις συνεντεύξεις που παραχώρησε στον διάσημο αμερικανό σκηνοθέτη, Όλιβερ Στόουν και θα αποτελέσουν ένα ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί στις 12 Ιουνίου, ο ρώσος πρόεδρος δηλώνει οτι «το ΝΑΤΟ είναι απλώς ένα όργανο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», και ότι οι χώρες που εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ έγιναν «υποτελείς» των ΗΠΑ.
«Μόλις μια χώρα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, είναι δύσκολο να αντισταθεί στην πίεση των ΗΠΑ», υποστηρίζει ο Β. Πούτιν. Κσι συνεχίζει, λεγοντας πως ανά πάσα στιγμή «οποιοδήποτε σύστημα όπλων μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτή την χώρα. Ένα αντιβαλλιστικό σύστημα, νέες στρατιωτικές βάσεις και, αν χρειαστεί, νέα επιθετικά συστήματα», ενω αφήνει  αιχμές για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων σε πρώην Σοβιετικές χώρες που εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία, τονίζει, έχει καταδικάσει την επέκτασή της Συμμαχίας προς ανατολάς. Κι επειδή, συνέχισε,
«με τα πυραυλικά μας συστήματα πρεπει να στοχεύουμε σε εγκαταστάσεις που μας απειλούν, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο τεταμένη»
Στα διαφημιστικά σποτ, ο Β. Πούτιν, προειδοποιεί ακόμα ότι ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα. «Δεν νομίζω ότι κάποιος θα επιβιώσει σε μια τέτοια σύγκρουση» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε. Αντιδρούμε τόσο έντονα στην επέκταση του ΝΑΤΟ, γιατί καταλαβαίνουμε την απειλή αυτής της οργάνωσης. Σημειώνεται πως η Μόσχα καταδίκασε την ένταξη του Μαυροβούνιου στο ΝΑΤΟ, ως η 29η χώρα, κάνοντας λόγο για «εχθρική πορεία» της συγκεκριμένης χώρας.

Παλαιότερα άρθρα: