Πώς αποτυπώνεται στις αγορές η πορεία των διαπραγματεύσεων; 3% άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Φαίνεται πως η πορεία των διαπραγματεύσεων σήμερα αποτυπώνεται θετικά στις αγορές, αφού στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από το άνοιγμά του σήμερα το πρωί.

Είναι εμφανές ότι οι επενδυτές προδιαθέτονται για αίσια λήξη ή τουλάχιστον σημαντική πρόοδο στο σημερινό έκτακτο Eurogroup. Εκεί μου εμφανίζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στις τραπεζικές μετοχές.

Σύμφωνα με την imerisia.gr:

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 760,17 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,20%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,08%.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+5,21%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,18%), του Εμπορίου(+3,13%) και της Τεχνολογίας (+3,08%).

Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 11 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank+9,30%, Πειραιώς +9,03%, Fourlis +6,50% και ΟΛΠ +6,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κορρές-4,19%, Κανάκης -2,03%, Πετρόπουλος -1,78% και Ιντραλότ -1,33%.

Φυσικά το συναίσθημα αβεβαιότητας στην αγορά δεν έχει καταλαγιάσει, αλλά οι έστω παροδικές ενέσεις αισιοδοξίας έχουν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο και για την παρούσα φάση της οικονομίας αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σε πείσμα του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έσπευσε από το πρωί να εκφράσει ειρωνικά την απαισιοδοξία του για κάποιο αποτέλεσμα στη σημερινή συνεδρίαση.

Παλαιότερα άρθρα: