Πώς βλέπει ο Ψυχάρης τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι το μεγάλο δημοσιογραφικό συγκρότημα του ΔΟΛ ανά διαστήματα προβάλει συγκεκριμένα στελέχη (άλλες φορές καταγράφοντας και την “αγιογραφία” τους).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, στο φύλλο της τελευταίας Κυριακής, το «Βήμα» είχε ένα πολύ εγκωμιαστικό σχόλιο στη δημοφιλή στήλη του «Βηματοδότη» για τον Κώστα Πουλάκη, ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με σημαντικό λόγο εντός του κόμματος. Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκηση και υπεύθυνος για τις Δημοσκοπήσεις. Κατεβαίνει υποψήφιος στην Β’ Αθηνών.

Η στήλη του ΔΟΛ περιγράφει ένα σύντομο “βιογραφικό” του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο φύλλο, το «Βήμα» φιλοξενεί εκτενές άρθρο του κ. Πουλάκη. Ανάλογος χώρος στην εφημερίδα, δηλαδή αρθρογραφία και αναφορά στον «Βηματοδότη», έχει αφιερωθεί για πολλές προσωπικότητες κεντρικής πολιτικής σκηνής, (π.χ. Κυριάκο Μητσοτάκη)

Παραθέτουμε ολόκληρη την αναφορά του «Βηματοδότη».

«Είναι ενδιαφέρων τύπος (για όσους τον γνωρίζουν) ο «εκλογολόγος» Κ. Πουλάκης του ΣΥΡΙΖΑ. Οχι τόσο επειδή είχε προσληφθεί στο Δημόσιο, στο πρώην ΚΕΠΥΟ, επί εποχής Μένιου Κουτσόγιωργα, ούτε βεβαίως επειδή είχε διδάξει για αρκετά χρόνια μαθηματικά σε φροντιστήρια, ούτε, τέλος, επειδή τον πάντρεψε ο Φώτης Κουβέλης. Εχει ενδιαφέρον γιατί αυτή τη στιγμή είναι το στέλεχος που είναι πιο κοντά στον Αλ. Τσίπρα και που εκπαίδευσε τον πρόεδρό του να διαβάζει τις δημοσκοπήσεις. Ισως να μην το γνωρίζετε, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν λέει απολύτως τίποτε όταν βλέπει καθημερινώς τις δημοσκοπήσεις. Απλώς «μιλάει» με εκφράσεις προσώπου. Συνοφρυώνεται, για παράδειγμα, όταν η διαφορά είναι μικρή, δηλαδή 2%-3%, και λάμπει από χαρά το πρόσωπό του όταν η διαφορά αγγίζει το 6%. Εχει αναπτυχθεί τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δύο άνδρες που ο κ. Τσίπρας συνιστά και σε άλλους εκλογολόγους με τους οποίους συνομιλεί «να ακούτε πάντα και τι λέει ο Πουλάκης…».
***
Μια και έγινε λόγος για τις επαφές που έχει τελευταίως ο κ. Τσίπρας με τους εκλογολόγους και την αγωνία να μάθει από τώρα αν θα νικήσει ή όχι στις εκλογές, ή αν σε περίπτωση νίκης θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σας πληροφορώ ότι δεν είναι μόνο αυτές, οι λεγόμενες «μη ανακοινώσιμες» επαφές που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο διάστημα φρόντισε και είδε τους πάντες (χωρίς βεβαίως να ανακοινώσει και πάλι το παραμικρό). Συναντήθηκε με τραπεζίτες, επιχειρηματίες (αν εξαιρέσει κανείς τις πιο «σκοτεινές» προσωπικότητες των επιχειρηματιών) και γενικά άνοιξε το βήμα του. Εχει κάνει μεγάλη βόλτα, όπως μου λένε, στα μεγάλα σαλόνια της Αθήνας όπου εδρεύουν οι επιχειρηματίες, προσπαθώντας να τους καθησυχάσει».

Παλαιότερα άρθρα: