Πως το Erasmus “πολεμά” την υπογεννητικότητα

Διαβάστε επίσης

Περίπου 1 εκατομμύριο μωρά έχουν γεννηθεί στο “πλαίσιο” του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε σήμερα η αρμόδια επίτροπος.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε πανεπιστήμια ξένων χωρών για έναν χρόνο και χρηματοδοτεί την παραμονή τους εκεί.

Μια έρευνα για τους φοιτητές που είχαν λάβει μέρος στο πρόγραμμα έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς έχουν βρει συντρόφους διαφορετικής εθνικότητας. Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνώρισε τον σύντροφό του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό.

Τα ζευγάρια αυτά «έχουν αποκτήσει περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά», δήλωσε η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, η Ανδρούλλα Βασιλείου.

Οι απόφοιτοι που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα τείνουν να είναι πιο απασχολήσιμοι και να μετακινούνται πιο εύκολα εάν το απαιτεί η εργασία τους, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Το 40% των φοιτητών που συμμετείχαν στο Εράσμους δήλωσε ότι μετακινήθηκε σε άλλη χώρα, εν συγκρίσει με το 23% που παρέμεινε στην πατρίδα του.

Η μελέτη διεξήχθη σε 34 χώρες, όπου περίπου 75.000 φοιτητές και απόφοιτοι απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο μέσω Διαδικτύου.

Παλαιότερα άρθρα: