“Ψαρεύοντας” τουρίστες: Σε ποιες χώρες ρίχνει τα δίχτυα της η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Στις 14 Μαΐου εγκαινιάζεται η τουριστική περίοδος για την Ελλάδα και έχει ως βασική επιδίωξη να έρθουν τουρίστες από χώρες που έχει προχωρήσει πολύ ο εμβολιασμός.

Στην κορυφή της λίστας των χωρών εκείνων που η Ελλάδα προσπαθεί να δελεάσει είναι η Μ. Βρετανία, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και  η Ρωσία. Ήδη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κάνει συνεχή ταξίδια και θα συνεχίσει να το πράττει στο επόμενο διάστημα με στόχο διακρατικές συμφωνίες, ανάλογες με αυτή που έχει πετύχει με την Ισραήλ.

Ήδη έχει επιτραπεί να έρχονται στην Ελλάδα, περίπου 10.000 Ισραηλινοί και 4.000 Ρώσοι. Βασική προϋπόθεση, είτε αυτοί που θα έρθουν να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν αρνητικού τεστ.

Θετικό είναι επίσης ότι οι  Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό με χαμηλό ρίσκο για τους ίδιους και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους, εκτός αν διαφορετικά αποφασίζουν οι κατά τόπους πολιτειακές αρχές. Θα πρέπει όμως να έχουν αρνητικό τεστ πριν από την επιστροφή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνουν ένα ακόμα τεστ τρεις έως πέντε ημέρες μετά την επιστροφή τους.

 

Παλαιότερα άρθρα: