Ρεκόρ χαμηλών τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια στην χώρα μας πέρυσι

Διαβάστε επίσης

Ακόμη πιο χαμηλά διαμορφώθηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για τους Έλληνες το 2014, ξεκινώντας, για δύο από τα πιο δημοφιλή δρομολόγια, από τα 9,99 ευρώ για το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη και από τα 19,84 ευρώ για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρνακα.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Travelplanet24 σχετικά με τις τάσεις στις τιμές των εισιτηρίων και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού το 2014.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγονται οι διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Αθήνα-Λάρνακα. Οι τιμές στην οικονομική θέση για την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα ξεκινούν από 14 ευρώ το φθηνότερο εισιτήριο, και φτάνουν έως τα 229,5 ευρώ, ενώ στην Βusiness class για την διαδρομή Αθήνα-Λάρνακα, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου ξεκινάει από τα 155,6 ευρώ και η υψηλότερη φτάνει τα 451,3 ευρώ.

Οι ταξιδιώτες της ελληνικής αγοράς, για να πετύχουν οικονομικότερες τιμές, κλείνουν τα εισιτήρια τους κατά μέσο όρο περίπου δύο μήνες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στην Ελλάδα και 33 μέρες κατά μέσο όρο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι ταξιδιώτες έψαξαν και έκλεισαν εισιτήρια μέσα από την σελίδα της Travelplanet24 για τις διακοπές τους σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τιμή κατώτερη των 100 ευρώ. Η Ρώμη ήταν η φθηνότερη πτήση εξωτερικού, μόλις 19,60 ευρώ. Ωστόσο υπήρξαν τον περασμένο χρόνο και άλλοι προορισμοί διαθέσιμοι σε προσιτές τιμές όπως το Μιλάνο από 49,16 ευρώ, το Βελιγράδι από 66,15 ευρώ και το Παρίσι από 95 ευρώ.

Σχετικά με τους προορισμούς του εσωτερικού, την περίοδο των διακοπών, οι επιβάτες πλήρωσαν τα λιγότερα χρήματα για να ταξιδέψουν από τα Χανιά στην Αθήνα (17,99 ευρώ) και από την Ρόδο στην Αθήνα (19,99 ευρώ). Τα πιο ακριβά εισιτήρια εσωτερικού, την αντίστοιχη περίοδο, ήταν για τις πτήσεις Αθήνα-Σαντορίνη στα 231,93€ και Αθήνα-Κέρκυρα στα 218,64 ευρώ.

Επιπλέον, οι Έλληνες, αν και κατάφεραν να ταξιδέψουν οικονομικά στην Ευρώπη από 19,6 ευρώ, την περίοδο των διακοπών το περασμένο έτος, χρειάστηκε να πληρώσουν περισσότερα από 1.000 ευρώ για να ταξιδέψουν σε μακρινούς και υπερατλαντικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία για να ταξιδέψει κάποιος την ημέρα των Χριστουγέννων στο Μαϊάμι πλήρωσε 1.716 ευρώ. Οι 5 ακριβότεροι προορισμοί ήταν το Μαϊάμι, το Πέρθ της Αυστραλίας, το Ώκλαντ, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη.

Παλαιότερα άρθρα: