Ρέθυμνο: Όταν το καρναβάλι στηρίζει τον εθελοντισμό

karnavali flou
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη

Η περίοδος του καρναβαλιού είναι, στο μυαλό όλων, συνδεδεμένη με το ασταμάτητο ξεφάντωμα, το χορό και το διάλειμμα από τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Μικροί και μεγάλοι φορούν τις στολές τους, βάζουν το πιο ξέφρενο χαμόγελό τους και γίνονται μια παρέα τους δρόμους της πόλης. Το Ρέθυμνο, που διοργανώνει κάθε χρόνο ένα εξαιρετικό καρναβάλι για τους Κρητικούς, έρχεται φέτος να μας θυμίσει ότι μέσα στη χαρά των αποκριών, μπορούμε όλοι να εντάξουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Η καρναβαλική ομάδα ΦΛΟΥ επέλεξε φέτος να υλοποιήσει μια ιδιαίτερη δράση για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου. Μετά από επικοινωνία της ομάδας με το Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου αποφασίστηκε να ζωγραφίσουν τα ίδια τα παιδιά ό,τι θέλουν σε μια πολύ ξεχωριστή μέρα στον παιδότοπο «Μαγικό Δάσος», όπου διοργάνωσαν πριν από μερικές εβδομάδες και οι ζωγραφιές τους να πλαισιωθουν σε ένα γραφιστικό και να τυπωθούν σε ένα μπλουζάκι. Το μπλουζάκι σχεδιάστηκε για να πουληθεί ώστε τα κέρδη να πάνε στο Ειδικό Σχολείο και συγχρόνως για να φορεθεί και να συμμετέχει, (όποιος θέλει), στη βραδινή παρέλαση το βράδυ του Σαββάτου πριν το καρναβάλι.

flou

Η απήχηση αυτής της δράσης είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην κοινωνία της πόλης. Επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα θέλησαν να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι σε μια ιδέα που κάνει τον καθένα να νιώθει ξεχωριστός. Μια ιδέα που δίνει πληρότητα τέτοιου επιπέδου στην ψυχή των ανθρώπων ώστε να ζούμε εντονότερα την κάθε μας στιγμή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου, Γαβριήλ Τσουντάνης, δήλωσε χαρακτηριστικά στο RP: «Η κίνηση αυτή μας έδωσε πολλή χαρά αλλά περισσότερο ενθουσίασε τα παιδιά μας που έλαβαν μέρος σε όλο αυτό και είδαν τα έργα τους και τα ονόματα τους τυπωμένα στο μπλουζάκι. Σίγουρα φούσκωσαν από περηφάνια και σήκωσαν ανάστημα! Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα ίδια! Ευχαριστούμε πολύ τους ΦΛΟΥ και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια»!

Μέσα στους υπόλοιπους υποστηρικτές της δράσης αυτής ήταν και η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο.Ν. Αστέρα Ρεθύμνου. Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της ομάδας, «στην προσπάθειά της η ομάδα να βρίσκεται κοντά σε δράσεις που αποτελούν κοινωνικό έργο, αποφάσισε να φορέσει μια διαφορετική φανέλα από την <<κυανοκίτρινη>> που χρησιμοποιούν συνήθως. Έντυσε 12 άντρες με παιδική ψυχή με τις δημιουργίες των εξίσου υπέροχων ψυχών του Ειδικού σχολείου Ρεθύμνου, που μέσα από το ταλέντο τους, φιλοτέχνησαν τα υπέροχα μπλουζάκια. Γιατί ο αθλητής είναι πρώτα από όλα άνθρωπος».

16864079_10211149463028395_1506885630343901093_n

Τέτοιου είδους κουβέντες, τέτοιου είδους δράσεις είναι μια συνεχής υπενθύμιση για όλους μας πως γύρω μας, κάπου κοντά στα δεκάδες προβλήματα μας, υπάρχουν παιδιά και γονείς, που χωρίς να απογοητεύονται από τις αδικίες της ζωής, αγκαλιάζουν την κάθε στιγμή με χαμόγελο και δημιουργικότητα. Και είναι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να μας δίνουν κουράγιο για να πιστεύουμε στον εαυτό μας, και είναι αυτοί οι άνθρωποι που μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη της αγάπης, του εθελοντισμού και της ανθρωπιάς μας.

Η ομάδα ΦΛΟΥ κι όλοι όσοι αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια αποτελούν ένα ιδιαίτερο παράδειγμα για όλους μας. Όταν εμείς θα αγοράσουμε και θα φορέσουμε ένα μπλουζάκι, του οποίου το αποτέλεσμα θα είναι ένα χαμόγελο κάποιου παιδιού, πόση σημασία θα έχει εκείνη τη στιγμή το δικό μας καθημερινό πρόβλημα;

Πιστεύω κι ελπίζω πως τέτοιες δράσεις υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ότι εκείνες είναι που θα μας βοηθήσουν να αντισταθούμε σε όλες αυτές τις δυσκολίες που μας οδηγούν συχνά στο να χάνουμε το θάρρος και το κίνητρο μας.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε