Ρήγας: Να απαντήσει ο Πανούσης αν εξυπηρετεί κάποιο σχέδιο

Διαβάστε επίσης

Έχει περάσει στην αντεπίθεση η Κυομουνδούρου μετά το άρθρο Πανούση στα Νέα, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑναγιώτη Ρήγα, να δηλώνει σε συνέντευξή του στο news247 ότι θα πρέπει ο Πανούσης να ομολογήσει αν εξυπηρετεί κάποιο σχέδιο εναντίον της κυβέρνησης.

“O χρόνος που επέλεξε ο κ. Πανούσης για να απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος είναι εκείνος που θα πρέπει να απαντήσει αν εξυπηρετεί κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ή εμπλέκεται σε ένα σχέδιο χωρίς να είναι επιλογή του. Θα ήθελα να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν αγγίζουν μόνο τα όρια της γελοιότητας αλλά είναι χυδαίες και προσβλητικές και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν.”, δήλωσε ο κ. Ρήγας αναφορικά στην υπόθεση Πανούση.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην αντικυβερνητική πορεία της Πέμπτης, 12/11, δήλωσε ότι “Από την αρχή η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους ότι αυτό το πρόγραμμα δεν αποτελεί πολιτική επιλογή μας. Υπήρξε η δύσκολη και σκληρή απόφαση που πήραμε μπροστά στη μεγάλη απειλή και παγίδα που είχε στηθεί εναντίον της χώρας και της κυβέρνησης. Οι σκληρά νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Ακόμα και τώρα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα σε αυτή τη συμφωνία για τα οποία η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά προς όφελος της κοινωνίας και των τάξεων που ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί. Για εμάς κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς το λαό στον δρόμο, χωρίς κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει. Η κοινωνική πίεση είναι κάτι που και η κυβέρνηση επιζητά, και για τα θέματα που διαπραγματεύεται σκληρά, αλλά και για τα ζητήματα που αποτελούν δεσμεύσεις της στον λαό. Το παράλογο θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από κινητοποιήσεις. Ενδεχομένως αυτό να το ήθελαν πολλοί, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παντού και μπροστά, όπου ο λαός θα διεκδικεί δικαιώματα.”

Αναφορικά στο παράλληλο πρόγραμμα με κοινωνικό πρόσημο που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι “Στα κρίσιμα υπουργεία αυτή την περίοδο γίνεται σοβαρή δουλειά και επεξεργασία μια σειρά εξειδικευμένων πολιτικών που αποτελούν το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται σοβαρός σχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ στους τομείς της εργασίας και της κοινωνικής οικονομίας. Ήδη εφαρμόζουμε μέτρα ελάφρυνσης και προστασίας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Διασφαλίζουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Τα πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ήδη καλύπτουν περισσότερα από 200.000 άτομα. Επίσης εξασφαλίζουμε την διάθεση 500 εκ € για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Τράπεζα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Κατανοούμε την αγωνία του κόσμου για όλα αυτά, γνωρίζουμε όμως όλοι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της αξιολόγησης για να μπορέσει η κυβέρνηση έχοντας πάρει μια βαθιά ανάσα να προχωρήσει στην παρουσίαση, αλλά κυρίως την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος.”

Παλαιότερα άρθρα: