Ρόδη Κράτσα: Επιθέσεις κατά των Χριστιανών. Να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Ρόδη Κράτσα

Είναι μία τραγική πραγματικότητα. Οι χριστιανοί ως μειονότητες σε μουσουλμανικές χώρες είναι τα πρώτα θύματα των φανατικών ισλαμιστών κάθε προέλευσης, όχι μόνο του ISIS.

Τα χτυπήματα στην Αίγυπτο κατά χριστιανικών ναών των Κοπτών, δεν είναι τρομοκρατικές επιθέσεις απλά, είναι επιθέσεις κατά των χριστιανών, και μάλιστα όπως συμβαίνει συχνά σε μία περίοδο κορυφαίων θρησκευτικών εορτών.

Αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση. Όλοι οι ευρωπαίοι αλλά και όλοι οι μουσουλμάνοι. Να καταδικάσουμε τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, να υποστηρίξουμε την ειρηνική συνύπαρξη όχι μόνο των λαών, αλλά και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων με τις προαιώνιες ρίζες τους όπως είναι οι χριστιανικές της Μ. Ανατολής και Αφρικής σε μουσουλμανικές σήμερα χώρες.

Οι δηλώσεις του Προέδρου Αλ Σίσι ότι η Αίγυπτος τίθεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 3 μήνες και ο πόλεμος κατά των τζιχαντιστών συνεχίζεται δεν είναι επαρκείς. Οι εκκλησίες που κτυπήθηκαν δεν είναι ¨ζωτικής σημασίας υποδομές για την χώρα¨, όπως δήλωσε. Και οι χριστιανοί νεκροί και τραυματισμένοι δεν είναι δευτέρας κατηγορίας πολίτες για να μην αναφέρεται σ΄αυτούς.

Τα χτυπήματα αυτά είναι χτυπήματα στον πολιτισμό και στ΄ ανθρώπινα δικαιώματα της ελευθερίας έκφρασης και λατρείας, της ατομικής συνείδησης και αξιοπρέπειας του ατόμου. Αυτά που μισούν οι φονταμενταλιστές.

Χρειάζεται ξεκάθαρο μήνυμα και δέσμευση για την προστασία αυτών των δικαιωμάτων.

Παλαιότερα άρθρα: