Ρωσία: Ο Πούτιν απαγόρευσε επίσημα τους γάμους ομοφυλοφίλων

Διαβάστε επίσης

Με μια σειρά από τροπολογίες η ρωσική κυβέρνηση απαγορεύει σε άτομα ίδιου φύλου να συνάψουν γάμο. Επίσης, τα άτομα της τρανς κοινότητας δεν έχουν δικαίωμα στην τεκνοθεσία. 

Οι εν λόγω τροπολογίες εγκρίθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε εθνικό δημοψήφισμα, με πάνω από το 77% των ψηφοφόρων να ψηφίζουν υπέρ των μέτρων. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής του Πούτιν οι καθηγητές σχολείων στην Αγία Πετρούπολη πρόσφατα έλαβαν εντολή να ελέγξουν τα social media των μαθητών τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε σύμβολα υποστήριξης προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Οι τροπολογίες διευρύνουν επίσης τα όρια της προεδρικής θητείας, δίνοντας στον Πούτιν την εξουσία να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος ακόμα δύο φορές. Θα μπορούσε δηλαδή να παραμείνει ηγέτης της Ρωσίας μέχρι το 2036.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ των συνταγματικών τροποποιήσεων, είχε κυκλοφορήσει διαφήμιση στην οποία εμφανιζόταν ένα ορφανό παιδί να υιοθετείται από δυο μπαμπάδες, που στη συνέχεια του έβαζαν φόρεμα και μακιγιάζ.

Η διαφήμιση με τίτλο «Γιατί οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα είναι σημαντικές», που μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε από το YouTube, τελείωνε με τη φράση: «Αποφασίστε το μέλλον της χώρας. Ψηφίστε για τις τροπολογίες στο Σύνταγμα».

 

Παλαιότερα άρθρα: