Ρωσία: Η ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Έντονη αντίδραση του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών στις πολιτικές εξελίξεις στην πΓΔΜ και την υπερψήφιση της πρώτης φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας, στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως μεταδίδει το sputnik, με ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για  “παραβίαση κάθε κανόνα”, τόσο νομικού όσο και ηθικό, αναφερόμενο  στην έκβαση της ψηφοφορίας στη βουλή των Σκοπίων.

Ακόμη, το υπουργείο ρίχνει άλλη μια “βόμβα” κάνοντας λόγο για μια ψηφοφορία που ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ.

Όπως πρόσθεσε, η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ που άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας διεξήχθη εν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων.

“Θεωρούμε ότι όσα συνέβησαν συνιστούν μια εμφανή παραβίαση κάθε κανόνα, τόσο νομικά όσο και με όρους ηθικής” ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

“Οι 8 ψήφοι που έλειπαν στη Βουλή για την εξασφάλιση της απαραίτητης πλειοψήφιας εξασφαλίστηκαν μέσα από εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα βρισκόταν μέσα στο Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της διαδικασίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ενορχήστρωσε τη διαδικασία”.

Παλαιότερα άρθρα: